Корейският производител на автомобили, който се бие в гърдите с

...
Корейският производител на автомобили, който се бие в гърдите с
Коментари Харесай

Автомобилите Hyundai имат сериозни проблеми

Корейският производител на коли, който се бие в гърдите с надеждността на своите коли, наподобява не може да се оправи с все по-честите проблеми, изключително през последната година. В началото на 2021 година компанията направи една от най-скъпите сервизни акции, като трябваше да изтегли 82 000 електрически транспортни средства, в това число европейската версия на Hyundai Kona, за евентуални пожари в батерията.

Сякаш това не беше задоволително неприятно, тъй като малко по-късно Hyundai се сблъска с ново евакуиране, засягащо близо половин милион коли. И тъкмо когато Hyundai смяташе, че всички проблеми са решени, марката се сбласка с нов проблем - този път обвързван с обтегачите на защитните колани, които могат да експлодират. За благополучие изтеглянето в този момент е в по-малък мащаб от предходните две и визира единствено 978 автомобила, в това число най-новите Hyundai Elantra, Elantra HEV, Venue и Genesis GV80 и GV70. Информацията е на carbuzz.

По-конкретно казусът е обвързван с това, че предните обтегачи на защитните колани от страната на лидера и пасажера могат да експлодират по време на злополука. Hyundai удостовери, че засегнатите коли имат обтегачи, снабдени с " пиротехнически патрони ", които биха могли да експлодират при положение на сериозна злополука, което от своя страна може да аргументи повече вреди, а в рискови случаи даже гибел заради разпръснати железни фрагменти из целия салон, съвсем като ръчна граната.

В един докладван случай експлодиращите обтегачи детонират по време на случай, изпращайки железни фрагменти из цялата кабина, като някои елементи фактически пробиват крайници на пасажера. Не е ясно какъв брой съществено е пострадването. Понастоящем Hyundai приготвя дилърите за подмяна на дефектната част и се чака да изпрати уведомителни писма до тези клиенти на 10 декември 2021 година И макар че броят на проблематичните коли към този момент е дребен, то, съгласно специалистите, това може да е тиктакаща бомба със закъснител, безусловно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР