Корейският производител инвестира в три перспективни разработкиHyundai първа в света

...
Корейският производител инвестира в три перспективни разработкиHyundai първа в света
Коментари Харесай

Hyundai напредва с технологиите за водородни автомобили

Корейският производител влага в три перспективни разработки

Hyundai първа в света стартира да продава автомобил с горивни кафези – модела ix35 Fuel Cell
(снимка: Hyundai)

Корейската компания Hyundai Motor влага в редица компании, разработващи нови технологии за произвеждане и предпазване на водород за потребностите на автомобилната промишленост .

Водородните системи за задвижване на транспортни средства употребяват елементарна вода. През 2013 година Hyundai първа в света стартира да продава електромобил с горивни кафези – това е моделът ix35 Fuel Cell, или Tucson Fuel Cell. Второто потомство на водородния автомобил, NEXO, има пробег от над 600 км.

Като част от тактиката си за развиване на водородния превоз, Hyundai ще влага в фирмите Impact Coatings, H2Pro и GRZ Technologies. Стойността на покупко-продажбите не се оповестява.
още по тематиката
Impact Coatings е снабдител на PVD покрития за горивни кафези. Керамичните покрития на тази шведска компания се явяват рентабилни други възможности на скъпоценните метали, употребявани при производството на горивни кафези.

Израелският стартъп H2Pro е създал ефикасна, налична и безвредна технология за делене на водата, наречена E-TAC. Тя ще разреши на Hyundai да понижи разноските за произвеждане на водород.

GRZ Technologies от Швейцария е профилирана в съхраняването на сила под формата на водород. Системата обезпечава по-безопасно предпазване на водород при намалено налягане и с по-висока компактност.

Очаква се технологиите на тези компании да оказват помощ на Hyundai в развиването на водородната инфраструктура и популяризирането на транспортните средства с горивни кафези.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР