Корейският полуостров е на ръба на ядрена война, предупреди Северна

...
Корейският полуостров е на ръба на ядрена война, предупреди Северна
Коментари Харесай

КНДР: На ръба сме на ядрена война с Южна Корея

Корейският полуостров е на ръба на нуклеарна война, предизвести Северна Корея, съобщи Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предупреждението бе отправено от непрекъснатия представител на Северна Корея в Организация на обединените нации Ким Сон. Той сподели, че Корейският полуостров е на ръба на нуклеарна война поради недомислените дейности на Съединени американски щати.

" Непредпазливите дейности и продължаващата нервност на Съединени американски щати и на техните съдружници по отношение на нуклеарна борба водят Корейския полуостров към една военна обстановка на ръбата нуклеарната война ", съобщи Ким Сон в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той разкритикува политиката на Вашингтон в Североизточна Азия, сподели, че това води до рискова обстановка, която е вследствие на дейностите на Съединени американски щати, които се пробват да реализират своите хегемонистични упоритости по всевъзможен начин, като подценяват севернокорейската мощност.

Според севернокорейския представител отговорност за рисковата обстановка имат и ръководещите сили в Южна Корея, които се пробват да наложат нуклеарна война против неговата страна.

Сеул е захласнат от доброволното си послушание на Съединени американски щати и от братоубийствена борба, добави севернокорейският посланик.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР