Корейският гигант Samsung избра автосалона във Франкфурт за представянето на

...
Корейският гигант Samsung избра автосалона във Франкфурт за представянето на
Коментари Харесай

Samsung обещава пробег от 700 км с едно зареждане

Корейският колос Samsung избра автосалона във Франкфурт за представянето на нов вид "многофункционални батерийни блокове " за електрически автомобили, които разрешават изминаването на 700 км с едно зареждане. С сходен пробег не може да се похвалят даже и най-скъпите модификации на Tesla Model S, а акумулаторите на новия Model 3 стигат за двойно по-малко километри.

Технологията незабавно провокира интереса на експерти и фенове, само че към този момент скептичните оценки надвиват. Tesla експлоатира акумулатори в действителни условия от години, до момента в който създаването на Samsung даже не е тествана и даже не се знае с какъв автомобил е реализиран декларираният пробег.



Корейците също не способстват изключително за разсейването на подозренията, защото не оповестяват никакви детайлности за създаването. Засега е известно само, че сред акумулаторите на Samsung имат много сходства с цилиндричните акумулатори, с които Tesla оборудва Model 3.

Според известието до медиите потребителите ще могат да трансформират броя на батерийните блокове съгласно потребностите си. Ако 20 модула са задоволителни за съответното задвижване на електрически автомобил от премиум клас в продължение на 600-700 км, всеобщ седан ще може да изминава към 300 км с 10-12 акумулаторни блока.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР