Корейският автомобилен производител смята, че проблемът е свързан с неизправност

...
Корейският автомобилен производител смята, че проблемът е свързан с неизправност
Коментари Харесай

Дефект в още 180 000 коли на Hyundai

Корейският авто производител счита, че казусът е обвързван с нередовност на хидравличния електронен блок за ръководство (HECU) в спирачната система. Изтеглянето включва към 180 000 Hyundai Tucson 2019-2021 моделна година.

Hyundai декларира, че съществува риск от пожар, когато транспортното средство работи и когато запалването е изключено. Препоръчва се на притежателите да съхраняват колите си на открити площи, до момента в който не бъдат ремонтирани.

Auto News оповестява, че казусът произтича от евентуално дефектна платка в HECU, която може да докара до вътрешна разяждане и да аргументи късо съединяване с течение на времето.

Говорителят на Hyundai Майкъл Стюарт съобщи пред Consumer Reports, че в случай че потребителите виждат предупредителна лампа на ABS на таблото, те би трябвало неотложно да се свържат с локалния дилър на Hyundai и да изключат 12-волтовата батерия, до момента в който чакат сервиз и ремонт.

Стюарт добави, че това отзоваване не е обвързвано с другото отзоваване поради ABS, оповестено предходната седмица за 600 000 коли на Hyundai. Разследването при него сподели, че спирачната течност може да изтече вътре в HECU.

Така евентуално може да се аргументи късо съединяване и да усили риска от пожар в двигателното поделение по време на шофиране или паркиране. Прегледаните модели Hyundai Tucson са създадени от 1 септември 2018 година до 31 юли 2019 година и от 1 декември 2019 година до 23 юни 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР