Корейската композиторска школа във фокуса на 52. МФ Софийски музикални

...
Корейската композиторска школа във фокуса на 52. МФ Софийски музикални
Коментари Харесай

„Полет над корейската нощ“ - Концерт с произведения на южнокорейски композитори

Корейската композиторска школа във фокуса на 52. МФ " Софийски музикални седмици ". За първи път у нас се планува огромно показване на модерна корейска музика.

Къде се пресичат Кандински, Екзюпери, фолклорът... в корейския композиционен мироглед, ще разберете на 14 юни в Камерна зала „ България " от 19 ч., в неповторима и атрактивна стратегия с пет министър председатели за България.

Чрез „ Вариации на песента за засаждане на ориз в Сангджу " за пиано соло, създателят Гонйонг ЛИ кристализира личен жанр в естетика сред западната и корейска обичайната музика - в тази пиеса се употребява национална мелодия и темп от трудова ария. „ Фантазия Дорази " от Сонгуон БАК също показва фолклорни детайли за дуо кларинет и пиано. „ Бяла сянка " за цигулка и пиано от Суджонг ЛИ символизира обнадежденото сърце, което дълготрайно чака ярко бъдеще, преодолявайки тъмнината на мрачната действителност. „ Точки, линии и равнини " за клавирно трио от Джонгянг БАК се основава на съображенията за музикални и динамични характерности, преобразувани през образните детайли от известната книга " Punkt und Linie zu Fläche " на Василий Кандински. „ Нощен полет " (2012) за цигулка, кларинет, виолончело и пиано е въодушевена от едноименния разказ на Сент Екзюпери, където Хьокджин ШИН употребява типичен и актуален музикален език. За построяването на този самобитен българо-корейски културен мост спомагат Негина Стоянова - цигулка, Кристиян Калоянов - кларинет, Теодора Атанасова - виолончело, Маргарита Илиева и Александър Лиалиос - пиано.

Това значимо съдействие сред Корея и България в региона на класическата музика, се осъществя в съдействие с Посолството на Република Корея в София, Асоциацията на корейските композитори, с поддръжка на Асоциацията на корейци, живеещи в България, със съдействието на музикалния управител Суми Ким на ХанаАрт Нетуърк и с основен спонсор Джи Ел Къмпани в Корея.

Събитието във Facebook:

Билети може да намерите тук и на касите назала „ България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР