Корейската компания LG Electronics демонстрира предаване на данни на повече

...
Корейската компания LG Electronics демонстрира предаване на данни на повече
Коментари Харесай

Успешен тест за предаване на данни чрез 6G THz вълна

Корейската компания LG Electronics показва предаване на данни на повече от 100 метра навън, употребявайки безжична 6G терахерцова технология. Експериментът е осъществен взаимно с Дружество Фраунхофер, най-голямата научна общественост за приложни проучвания в Европа, а данните са изпратени и проследени сред Института Фраунхофер Хайнрих Херц (HHI) и Берлинския софтуерен институт в Германия.

Имайки поради, че 6G THz има пай диапазон и претърпява загуба на силата на предаването при дълги дистанции, едно от главните провокации за еволюцията на тази технология е намирането на решение, обвързвано с увеличение на силата и гарантиране на по-стабилни ултра-широколентови вибрации.

Силата на физическия амплификатор, създаден от LG, HHI и Института на Фраунхофер по приложна физика на твърдото тяло (IAF), е в основата на триумфа на осъществения тест. Усилвателят има потенциал да генерира постоянен сигнал до 15 dBm в честотен диапазон от 155 до 17 GHz.

 Успешен тест за предаване на данни посредством 6G THz вълна Данните са предадени сред Института Фраунхофер Хайнрих Херц и Берлинския софтуерен институт
(снимка: LG Electronics)

В допълнение, LG сполучливо показва технология за адаптивно образуване на лъча (adaptive beamforming), която трансформира посоката на сигнала, според от канала и позицията на приемника. Освен това, функционалността за превключване на антената с висока „ облага ” (high gain antenna switching) комбинира сигнали от няколко усилвателя, предавайки ги към характерни антени.

С плануваната през 2025 година световна стандартизация и комерсиализация в идващите четири години, 6G мрежите ще поддържат по-бърз безжичен продан, информационни скорости с минимални забавяния и висока надеждност, отбелязва LG.

6G ще бъде главен съставен елемент на новата технология „ Ambient Internet of Everything ”, която цели да усъвършенства както бизнес средата, по този начин и житейската такава, като приспособява и персонализира наличието по отношение на потребностите на съответния потребител.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР