Корейската комисия за справедлива търговия обяви решението си да одобри

...
Корейската комисия за справедлива търговия обяви решението си да одобри
Коментари Харесай

Южнокорейският антимонополен регулатор одобри сделката на Microsoft и Activision Blizzard

Корейската комисия за обективна търговия разгласи решението си да утвърди поглъщането на издателя на игри Activision Blizzard от страна на Microsoft Corporation: съгласно регулатора, сливането на двата колоса е малко евентуално да сътвори спънки пред конкуренцията на игровия пазар в страната.

Решението идва на фона на опасенията, изразени от антимонополните регулатори в няколко страни, че производителят на Xbox, компанията Microsoft, може съществено да подкопае конкурентната среда, в случай че реши извънредно да популяризира известни игри на Activision Blizzard като Call of Duty и Diablo на своите платформи. За своите планове да погълне издателя на игри за 68,7 милиарда $ Microsoft публично заяви пред комисията през април 2022 година

„ След като прегледахме обстановката, сметнахме за малко евентуално Microsoft да следва блокираща тактика, като популяризира игрите на Blizzard извънредно през личните си платформи. Дори и при положение на блокиране, тази стъпка няма да изтласка съперниците от пазара “ – разясниха решението си от комисията.

Агенцията отбелязва, че игрите, създадени и популяризирани от Microsoft и Activision Blizzard, заемат единствено дребна част от пазара в страната и не са толкоз известни в Южна Корея, колкото в чужбина. Според регулатора през 2021 година те са имали 2% до 4% от южнокорейския пазар на игрови конзоли и 4% до 6% от пазара на услугите за облачни игри. Само поредицата Call of Duty съставлява по-малко от 2% от корейския пазар на игровите конзоли през 2021 година, спрямо 8% от международния пазар. „ Броят на притежателите на игрови конзоли на вътрешния пазар е дребен и хората избират компютърните игри. Вероятността Microsoft да ограничи конкуренцията, поради фокуса си върху облачното наличие на конзолите Xbox, е дребна “ – добави регулаторът. В момента PlayStation има 70% до 80% от корейския пазар на игровите конзоли, до момента в който Xbox има дял от 5% до 10%, заключава комисията.

Въпреки мощните митинги от страна на Sony, японските управляващи абсолютно утвърдиха договорката още през март. Положително решение беше взето и в Европейския съюз, само че с изискването да се запази достъпа до игрите на Activision Blizzard за съперниците. Съединени американски щати възнамеряват да разгласят решението си през август. Южна Корея е четвъртият по величина пазар на игри в света с дял от 7,6%, пресмята организацията. Съединени американски щати водят с дял от 22%, следвани от Китай (20,4%) и Япония (10,3%).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР