Корейската футболна легенда Ли Дон Гук обяви, че в края

...
Корейската футболна легенда Ли Дон Гук обяви, че в края
Коментари Харесай

Корейска футболна легенда се отказва на 41-годишна възраст

Корейската футболна легенда Ли Дон Гук разгласи, че в края на сезона ще приключи кариерата си на 41-годишна възраст. Нападателят на Чонбук Моторс има 105 мача и 33 гола за националния тим на Република Корея, играл е на две Световни първенства- през 1998-а и през 2010-а година.

Освен това два пъти е първенец на Азия със страната си и е рекордьор по маркирани голове в азиатската Шампионска лига. Последният му мач ще бъде на 1-и ноември против отбора на Даегу и се надява да вдигне и шампионската купа на страната в прощалния си мач, която ще бъде осма за него.

" След 23 години като професионален футболист пристигна времето да спра. В последната година не се любувах на играта както преди, тъй като шампионата беше спряно, целият спорт се разстрои. Отделно и към мене имаше много хора, които се заразиха и боледуваха от Коронавирус, заяви Ли Дон Гук.

Първият му клуб е Поханг Стийлърс и с него прави първите си стъпки в професионалния футбол. През сезон 2000/2001 има шанса да опита от европейския футбол, само че не съумява да се приспособява във Вердер Бремен и се прибира в родината си единствено след 17 мача във всички шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР