Кореспондентът на изданието Себастиан Пренгел посети учението на НАТО Steadfast

...
Кореспондентът на изданието Себастиан Пренгел посети учението на НАТО Steadfast
Коментари Харесай

В. BILD: Германски снайперисти създадоха самоделни чадъри срещ...

Кореспондентът на изданието Себастиан Пренгел посети учението на НАТО Steadfast Defender покрай град Алта в Северна Норвегия. В тях взе участие 23-та планинска стрелкова бригада на Бундесвера. В началото на март те бяха посетени и от немския боен министър Борис Писториус. Заедно с модерните оръжия, той получи като подарък специфичен чадър за камуфлаж на снайперисти. Военните споделят, че на актуалното полесражение позициите на съперника се пресмятат благодарение на термовизионни камери. И в случай че снайперист се скрие зад чадър, той няма да бъде открит. Войниците се оплакаха, че сами си вършат такива чадъри, без да разчитат на доставки от Министерството на защитата.

Пренгел назовава това " удар под пояса “ за Писториус, който дава отговор за обезпечаването на вярното съоръжение на Бундесвера на фона на възможен спор с Русия. " Новото скрито оръжие на Бундесвера са чадъри против Путин “, прецизира журналистът.

 

От Бундесвера показват пред BILD, че снайперистите " постоянно имат висока степен на специализация и персонализиране на персоналното съоръжение “ и че " персоналният принос към оборудването са израз на мотивацията и творчеството на боеца “.

Военен специалист с военен опит в Украйна разяснява пред BILD, че в Европа към този момент има " две профилирани текстилни компании в региона на термичния камуфлаж и антитермична обработка на текстил, които също работят с съвременни логаритми за камуфлаж “. По думите му самата униформа на снайперистите би трябвало да е от подобен плат, че да не се постанова да се крият зад чадър. Той твърди, че войната в Украйна е ускорила развиването на разследващи дронове, които могат да откриват врага, заобикаляйки всеки чадър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР