Кореспондент на Ал Джазира в Газа загуби почти цялото си

...
Кореспондент на Ал Джазира в Газа загуби почти цялото си
Коментари Харесай

Кореспондентът на Ал Джазира в Газа изгуби жена си, син, дъщеря и внук при въздушна атака

Кореспондент на " Ал Джазира " в Газа загуби съвсем цялото си семейство - при израелски въздушни удари бяха убити жена му, синът му, щерка му и внукът му, осведоми " Ройтерс " като се позова на основаната в Катар телевизия.

Ръководителят на кореспондентското бюро на " Ал Джазира "  Ваел ал Даудух бяга заедно със фамилията си в лагера  " Нусейрат "  в централна Газа откакто Израел предизвести жителите на северните елементи да ги изоставен неотложно.

Близките му умират при нощна въздушна офанзива във вторник. Водещият на " Ал Джазира " Абдисалам Фарах заяви за загубата на сътрудника си в ефир, като очевидно се опитваше да резервира хладнокръвие, но се разплака. Телевизията съобщава, че синът на кореспондента им в Газа е бил на 15 години, а щерка му на седем.

От " Ал Джазира " излязоха с публично изказване, че остро осъждат убиването на почтени жители в Газа, което е довело и до гибелта на съвсем цялото семейство на кореспондента на малкия екран.

„ Това, което се случи, е ясно. Това е серия от целенасочени офанзиви против деца, дами и цивилни. Току-що рапортувах от Ярмук за такова нахлуване, израелските набези са ориентирани към доста места, в това число " Нусейрат ", сподели на излизане от моргата изгубилият фамилията си публицист.

„ Ние имаме професионализъм, за който ще им са нужни столетия, с цел да ни стигнат. Така че ние работим - всичко, което се случва на място - камерата ни ще снима всичко, без да го фалшифицира и даже без да преувеличава. Ние не преувеличаваме. Това, което се случва, е в действителност огромно и отразяването също би трябвало да е огромно ", сподели още той.

Все още се чака коментарът на израелската войска.

Според палестинските здравни управляващи в тази въздушна офанзива са били убити други 21 души. Тези цифри не могат да бъдат тествани от самостоятелен източник.

Сред досегашните жертви в Газа са и 22-ма публицисти съгласно Палестинския журналистически съюз.

Междувременно палестинският външен министър Рияд Ал Малики посети Международния углавен съд в Хага и се срещна с основния прокурор Карим Хан и ръководителя на съда Пьотр Хофмански, съобщи ДПА, като се базира на изказване на съда от нощес.

В изказването не бяха предоставени никакви детайлности по отношение на тематиките, разисквани по време на диалозите.

От 2021 година съдът проверява " Хамас " и Израел за хипотетични военни закононарушения в Газа, напомня ДПА. Израел не признава юрисдикцията на съда. Палестина обаче е страна участник от 2015 година насам. През 2021 година съдът постанови, че има пълномощия и върху територии, окупирани от 1967 година, като Западния бряг и линията Газа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР