Коренното население на земята е било с кафяви очи, но

...
Коренното население на земята е било с кафяви очи, но
Коментари Харесай

Какво издава цветът на очите ви

Коренното население на земята е било с кафяви очи, само че в днешно време цветът на очите зависи от гените на родителите, които имат опцията да се смесват по най-разнообразни способи, написа kanal3.bg.

Не се знае какви ще са очите на бебето, до момента в който не се появи на бял свят. Ирисът е този, който дефинира какви ще бъдат очите ни. Цветът се образува от 3 гена, които способстват за най-често срещаните цветове – синьо, зелено и кафяво. За другите, които са по-редки, към момента няма конкретизирано пояснение.

Голяма част от бебетата се раждат със светли очи, които с течение на времето трансформират цвета си. Това е по този начин, тъй като до момента в който новородените порастват, кафявият пигмент меланин се развива. Доскоро съгласно учените кафявото бе доминантно, а синьото пасивно, само че се оказа, че това не може да се твърди с такава лекост, тъй като оформянето на цвета на очите е комплициран развой.

Всяка майка има две двойки от гените на хромозома, по тази причина съществуват най-различни разновидности за оформянето на цвета на бебето. Напълно допустимо е децата да имат разнообразни очи от своите родители, само че в случай че и майката и бащата са с кафяви очи, съвсем 100% е несъмнено, че и тяхното бебе ще е с такива.

Като цяло по-тъмните цветове преобладават и по тази причина кафявото измества зеленото, а зеленото измества синьото. Въпреки това, в случай че родителите са с кафяви и сини очи, не е наложително детето им да има тъмни очи, единствено тъй като кафявото е доминантен цвят. При някои деца ирисите не съответстват по цвят и това се дължи на погрешно развиване на пигмента, доброкачествено генетично разстройство, контузия в утробата или директно след раждането, инфектиране, лунички на ириси или синдром на Horner`s.

При някои хора цветът на очите им се трансформира съгласно събитията. Ирисът е мускул, който се уголемява и управлява размера на зеницата, а тя от своя страна се уголемява при едва осветяване и се свива при блестящо или, когато се концентрира непосредствен предмет. Емоциите също са в положение да трансформират размера на зеницата и цвета на ириса. При някои хора очите им си трансформират цвета, когато са ядосани, превъзбудени или уплашени.

Очите са прозорец към човешката душа и те описват много за нас на близките. Цветът им е в положение да покаже какъв е характерът ни и каква би трябвало да бъде половинката ни. Като цяло хората се разделят на два вида съгласно цвета на техните очи – тези, които имат светли очи се стремят да работят, а тези, които са с тъмни – да получават. Хората, които имат зелени или пъстри очи, имат комбинирана характерност от двата вида.
Кафяви или черни очи
Ако вие имате тъмни очи, може да се радвате, тъй като несъмнено сте любим на ориста. Когато желаете нещо, вие го постигате, само че не с непосилен труд, а тъй като умеете да се харесвате на близките. Вие сте склонни да изчакате известно време, в сравнение с да се трудите безсмислено. Вие сте от хората, които залагат повече на външния си тип, в сравнение с своите умения, по тази причина се грижете за себе си. Идеалната ти половинка е тази, която е подготвена да те обгрижва и глези, по тази причина ти е необходим човек, който има сини или сиви очи.

Хората с тъмни очи са ревностни, само че съумяват добре да се прикрият. Те са съществени хора, на които може да им се разчита. Не обичат препоръките и рецензиите, по тази причина и рядко молят за помощ.
Сини или сиви очи
Ако твоите очи са сини или сиви, то очевидно природата желае от теб да раздаваш силата си на близките. Ти си от хората, които реализират нещата сами, без да имат потребност от нечия поддръжка. Съдбата не е благосклонна към теб и изисква да полагаш доста труд, с цел да постигнеш нещо. В теб се крие доста сила, която те лишава от нравствен покой. За да се освободиш от нея, би трябвало да си имаш непосредствен другар от противоположния пол, който има очи с топъл цвят. Идеалният ти сътрудник е човек, който има кафяви или черни очи. По този метод ти ще му даваш сила, а половинката ти на драго сърце ще я приема.

Хората, които имат сини или сиви очи, са общителни и с лекост поддържат връзка с близките. Те елементарно се влюбват и са склонни да се ядосат за секунди. Също по този начин са извънредно чувствителни, наскърбяват се елементарно, само че и простят бързо.
Пъстри или зелени очи
Ако си собственик на зелени очи, то ти си в златната среда. Опитваш се да си в естетика със себе си и обмисляш всяко свое деяние. За теб е от изключителна значимост хората да са удовлетворени от теб. Идеалният сътрудник за теб е човек, който има твоя цвят на очите. Цветът на очите ти е композиция от синьо и кафяво и това те прави сензитивен човек. Ти обичаш от цялото си сърце и имаш доверие на своя сътрудник. Спокойно може да се каже, че си от най-успешната категория хора.
Има още два цвята очи, които не се срещат постоянно – жълтите и кехлибарените.
Жълти очи имат хора, които умеят да четат непознатите мисли и имат някакъв невероятен гений. Те обичат да поддържат връзка с хората, дипломатични персони са и двуличността по никакъв начин не им е непозната.

Хората, които имат кехлибарени очи, са срамежливи и обичат да остават уединено. На тях може да им се има доверие. Те са индивидуалисти и се стремят сами да правят отговорностите си.

Разбира се, че характерът ви зависи освен от цвета на очите, само че и от датата ви на раждане, възпитанието вкъщи и вашите личностни качества. Ако инцидентно не харесвате цвета на очите си, може да си го измененията благодарение на цветни лещи. Все отново не забравяйте, че вие сте неповторим човек, хубав сте и би трябвало да се харесвате подобен, какъвто сте, с цел да ви харесват и близките.
Кой цвят се среща най-рядко?
Едно от първите неща, които виждаме в хората са очите. Наследяваме цвета на очите си от родителите. Гените дефинират какъв ще бъде пигментът в ириса на окото. Цветът се образува от 3 гена, които способстват за най-често срещаните цветове – синьо, зелено и кафяво. Върху цвета въздейства меланинът, създаван в организма.

Най-много са хората по света с кафяви очи. Най-рядко срещаният цвят на очите пък е зеленият. Зеленооките хора са едвам 2% от популацията на Земята, а повода е, че техният цвят на очите не се дължи на пигмент, а на дребното количество меланин. Хора със зелени очи се срещат единствено при славянските и северни нации, както и в Турция. Най-много хора със зелени очи има в Исландия и Турция. На два континента-Азия и Южна Америка, е изцяло невероятно да срещнете локален гражданин със зелени очи. Един човек може да има и разноцветни очи. За това има и специфичен термин, така наречен „ хетерохромия “. Това е събитие, при което очите на един човек може да са с друг цвят. Това може да бъде породено от остатък или дефицит на меланин, генетична разновидност, болест или пострадване в региона на главата. В множеството изследвания, направени за цвета на очите, се счита, че най-красивите очи са сините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР