Корен от глухарче в мед – лек за пречистване на

...
Корен от глухарче в мед – лек за пречистване на
Коментари Харесай

Корен от глухарче в мед – лек за пречистване на черния дроб

Корен от глухарче в мед – лек за филтриране на черния дроб от отрови

Коренът от глухарче оказва помощ да се изхвърлят даже „ скритите “ отрови от тялото. Имаме поради всички метаболитни артикули, които не са били обезвредени и изхвърлени от тялото, както и всички отрови, които вдишваме във въздуха и ги гълтаме посредством храната и водата.

Отдавна е известно, че глухарчето има способността да пречиства и регенерира черния дроб, изключително що се отнася до омазнения черен дроб. Той работи като диуретик и се употребява и при болести като подагра за изхвърляне на пикочната киселина, която се натрупва в ставите и основава кристали.

Освен детоксикиращите свойства, глухарчето поддържа кожата чиста и гладка. Горчивите субстанции усъвършенстват храносмилането и секрецията на храносмилателни сокове.

Събиране на коренте от глухарче
Глухарчетата имат дълги корени, които се вадят малко мъчно. Те се отстраняват най-лесно след дъжд, когато почвата е мека. Глухарчето би трябвало да се събира от незамърсени площи, надалеч от придвижването и промишленото замърсяване.

Измийте хубаво корените. Може да се употребяват пресни или да се изсушат.

Как да си извършите медена инфузия с корен от глухарче
Всички знаем за лечебните свойства на меда, тъй че когато се комбинира с такава лечебна билка, той придобива огромни лечебни сили.

След като сте измили корена, нарежете го на ситно. Напълнете буркана на половина с нарязан корен от глухарче и допълнете с мед. Разклатете добре и изчакайте всички мехурчета въздух да излязат от меда.

Топлината е нужна за ускорение на процеса на добиване, само че в случай че е изложен на висока температура, медът може да загуби част от лечебните си свойства.

За да избегнете това, най-добре е да поставите буркана в купа с топла вода. Ако е належащо, сменете водата, с цел да я поддържате топла. Загрейте този мед в продължение на два часа.

Оставете го да се охлади най-малко за 12 часа, а най-добре през целия ден преди да го прецедите.

Прецедете меда и съхранявайте корена в чист, стерилизиран буркан на мрачно, хладно място.

Начин на приложимост
Пригответе си чай от корена и яжте по една супена лъжица мед заран и вечер. Когато се употребяват в композиция, чаят и медът покачват успеваемостта си. Чаят може да се подготви и след щедро хранене, с цел да помогне за по-доброто храносмилане.

Вижте още: Спасение от остеопорозата – натурално средство с алено вино

Ако сте настинали, тази композиция от глухарче в мед ще ви помогне да се възстановите по-бързо и да се отървете от вируса.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР