Корекцията на финансовите пазари през последните две-три седмици се дължи

...
Корекцията на финансовите пазари през последните две-три седмици се дължи
Коментари Харесай

Цветослав Цачев: В близките месеци не очаква съществена разлика в движението на финансовите пазари от двете страни на Океана

Корекцията на финансовите пазари през последните две-три седмици се дължи на огромния напредък, който направиха изключително софтуерните акции от началото на тази година. Това сподели капиталовият съветник от " ЕЛАНА Трйдинг " Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус " на " Фокус "

Той изясни, че сега завършва интервалът на издание на корпоративните доклади и те демонстрират, че резултатите са по-добри от прогнозите. " Смятам, че тази композиция от относително положителни вести от фирмите, плюс огромния напредък, който видяхме на цените на акциите им, са в основата на една към този момент краткотрайна промяна на цените на акциите. Тя стартира да се развива през последните седмици и се вижда най-много в цените на акциите на огромните софтуерни компании в Съединени американски щати, които до момента водеха пазара нагоре. Сега и по-малките компании демонстрират напредък. Това е доста положителен знак, тъй като точно по-малките сдружения са фирмите, които вършат заетостта ", разясни специалистът.  

В Европа също се вижда по-силно показване на показателите. " Европейските акции са по-различни от позиция на това, че в Съединени американски щати виждаме софтуерните компании, които порастват мощно и влагат обилни средства, до момента в който в Европа виждаме компании, които са по-дивидентно ориентирани, с по-добра оценка и с по-големи дивиденти, което в някаква степен е добре пристигнало за по-консервативните европейски вложители ", разясни Цветослав Цачев.  

Той съобщи, че в околните месеци не чака основна разлика в придвижването на финансовите пазари от двете страни на Океана.  

По думите му рецесията се усеща на всички места по света, само че не като рецесията от 2007-2008 година " По-скоро като интервалите на икономическа уязвимост, без съществено повишение на безработицата и срив на стопанската система като 2015 и 2018-2019 година ", означи Цветослав Цачев. 

Той обърна внимание на нещата, които би трябвало да имат поради инвестиращите в криптоактиви. " Първото е, че би трябвало да се защищават от вложения в такива планове, които наподобяват ужасно, само че действително против тях не стои нищо и в действителност може да се окаже, че са някаква машинация. Другото нещо, което би трябвало да знаят, когато работят с тържища и разнообразни финансови институции, е, че там рисковете са много по-големи заради неналичието на регулации. Тази и предходната година видяхме банкрути на огромни криптоборси, изгубени бяха колосални количества активи, направени от хора, които основават бизнес модел не като медиатор, а с концепцията рано или късно да употребяват средствата на техните клиенти за машинация, заграбване. И третото значимо нещо, когато приказваме за криптоактивите, е, че те са умозрителен финансов инструмент. За тези криптоактиви действително се употребяват извънредно доста средства за маркетинг и реклама измежду вложителите, които не знаят какви са рисковете ", уточни капиталовият съветник.  

По думите му регулаторите осъзнават тези опасности и че става все по-наложително да бъдат признати регулации, с цел да бъдат предпазени вложителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР