Корекция в иначе традиционно одобряваната програма за отопление в България.

...
Корекция в иначе традиционно одобряваната програма за отопление в България.
Коментари Харесай

Бивш социален министър: Помощите за отопление не са досстатъчни

Корекция в другояче обичайно одобряваната стратегия за отопление в България. Това предложи в изявление за Българска национална телевизия някогашният обществен министър Христина Христова.

" Осигури се повишение на сумите, които ще получат хората – по 20 лева на месец, което напълно не покрива растежа на цените на енергоносителите. Казва се, че се подкрепят хората с левовата равноценност на 500 киловат часа. Има опция повече хора да получават помощи за отопление ", добави тя, като посочи, че с цел да се случи това, не е нужен настоящ парламент.

Христова счита, че при тази инфлация би трябвало да се усили мащабът на хората, които са подпомагани. Тя цитира и скорошни данни на " Евростат ", съгласно които 40% от семействата в България имат усложнения да обезпечат задоволително топлота в дома си.

" Програмата за помощи за отопление е обичайната, остаряла и добра. От нея би трябвало да се извлече главното. Много бързо една работна група би могла да изведе дефиницията за енергийна беднотия ", добави още Христина Христова.

Тя предвижда, че ни следва сложна зима.

Христова даде позитивна оценка на избора на длъжностен министър председател в лицето на Гълъб Донев. " Има положително комбиниране на управнически и административен опит. Той е диалогична фигура, отборен състезател, умее да води обществен разговор. При всяко взимане на решение от държавното управление, министрите би трябвало да си задават въпроса с какво то ще способства за възстановяване на живота на хората в България ", счита още някогашният обществен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР