Корекции в цифрите на Единния граждански номер са направени на94

...
Корекции в цифрите на Единния граждански номер са направени на94
Коментари Харесай

94 452 българи са със сменено ЕГН като Нотариуса

Корекции в цифрите на Единния цивилен номер са направени на94 452души, сочи инспекция на основна дирекция " Гражданска регистрация и обслужване на популацията " (ГРАО), оповестиха отМинистерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Информацията бе изнесена във връзка данните, че разстреляния в края на януари и апетитен за дилър на въздействие в правораздаването Мартин Божанов е трансформирал имената и ЕГН-то си.

От ГРАО прецизират, че споредактаза раждане Мартин Ангелов Божанов е роден на 21 март 1973 година, а в акта му за раждане е записано, че известието до общината е от 22 март 1973 г.Тъй като лицата, родени през 1973 година, не са получавали автоматизирано ЕГН, системата с ЕГН е въведена през 1977 година в Народна Република България.„ Тогава анкетьори са минавали по домовете, с цел да събират информация за българските жители за основаване на Единни цивилен номера. По-късно е установено, че при тази първична анкета са позволени неточности “, показват от Министерство на регионалното развитие.От там прецизират, че споределектронния указател на популацията – Национална база данни „ Население “,до 01.03.1999 г.Божанове бил с ЕГН 730322ХХХХ, след което ЕГН му е изменен на ЕГН 730321ХХХХ. Няма данни името (собствено, бащино или фамилно) на лицето да е променяно.След като е изменена датата на раждане последните четири числа, които даконтролнисе сменялислужебно. Товабилапричината последните 5 числа от ЕГН наНотариусада са изменени.

Проверката открила още, че Нотариусаима подписани 4 цивилен брака и регистрирани 3 развода.

„ Както е посочено нагоре, аргументите за промяна на ЕГН могат да бъдат противоречие сред датата на раждане на лицето, вписана в акта му за раждане, и датата, съдържаща се в ЕГН, както и сред пола, вписан в акта му за раждане, и пола, съдържащ се в неговия обединен цивилен номер “, пишат от Министерство на регионалното развитие и прецизират, че досегаслужители на Министерство на вътрешните работи не са правили инспекция на място в Групово дело ГРАО по изясняване на наличната фактология заБожанов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР