Кордони от полицейски служители обградиха сградата на парламента в понеделник,

...
Кордони от полицейски служители обградиха сградата на парламента в понеделник,
Коментари Харесай

Албанските депутати обсъждат премахването на имунитета на бившия премиер, докато неговите поддръжници протестират

Кордони от полицейски чиновници обкръжиха постройката на Народното събрание в понеделник, до момента в който комисия обсъждаше настояването за имунитет. Ако бъде утвърдено, целият парламент се чака да гласоподава в четвъртък, с цел да освободи пътя на прокурорите да слагат Бериша под домакински арест.

79-годишният Бериша беше упрекнат в корупция през октомври за хипотетична корист с поста си, с цел да помогне на шурей си Джамарбер Малтези да купи земя в Тирана, благосъстоятелност както на частни лица, по този начин и на Министерството на защитата на страната, и за създаване на 17 жилищни здания върху парцела.

И Бериша, и Малтези оповестиха, че са почтени и твърдяха, че казусът е политически ход от ръководещата лява Социалистическа партия на премиера Еди Рама. Бериша сподели, че счита настояванията на прокурорите за постоянно докладване и оставане в Албания за противоконституционни.

Социалистите държат 74 от 140-те места в Народното събрание, задоволително, с цел да одобряват множеството закони сами. От октомври насам депутатите от Демократи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР