Корабособственикът на Vera SU умишлено не е предприемал никакви адекватни

...
Корабособственикът на Vera SU умишлено не е предприемал никакви адекватни
Коментари Харесай

Собственикът на Vera SU имал интерес корабът да потъне

Корабособственикът на " Vera SU " съзнателно не е предприемал никакви съответни дейности по спасяването на кораба и неговия товар, с цел да получи застраховката. Това е декларирал през днешния ден във Варна министърът на превоза Христо Алексиев, заяви БНР. Министър Алексиев е провел поредност от срещи в Морска администрация - Варна по отношение на разрешаването на обстановката към кораба " Vera SU ". Министърът се е срещнал с представители на салвидж компанията, застрахователя на кораба и застрахователя на товара.

Алексиев е споделил, че „ корабособственикът съзнателно води кораба към потапяне, с концепцията да получи сумите от застраховката “. Представителите на салвидж компанията са обяснили на министъра, че те имат подготвеност и дават гаранции за бързото разрешаване на обстановката, само че досега не са получили възлагане на интервенция от страна на турския корабособственик. Компаниите „ Смит салдидж “ и „ Мултрашип “ са измежду най-хубавите оператори в света по спасяването на кораби, с доста висок репутационен рейтинг, показват от пресцентъра на Министерството на превоза. Министър Христо Алексиев ги осведоми, че все още българската страна към този момент предприе ограничения за основаване на организация за евакуация на екипажа, което стана преди няколко дни, ограничения по източването на горивото и горивно-смазочните материали, с което ограничи на 95 % риска от разлив в Черно море и сега подхваща дейности по процедурата за разтоварване на карбамида по безвреден за околната среда метод.

Министърът е сложил въпроса за цялостното възобновяване на разноските, направени от българската страна досега и в бъдеще. Застрахователите на товара са  споделили с него терзанието си от разнопосочните сигнали на корабособственика, който изпраща разнообразни известия към другите страни. „ Няма да търпя по никакъв метод такова държание по отношение на българската страна. Всички заинтригувани страни работим в цялостна съгласуваност, с цел да се отбрани ползата на страната ни, да се минимизира отрицателното въздействие върху околната среда и да не се допусне опит за застрахователна операция. Държавата ще претендира всички направени разноски по интервенцията и възможни вреди “ - е показал Христо Алексиев.

Утре представители на Изпълнителна организация „ Морска администрация “, на салвидж компанията и на застрахователите ще създадат оглед на настоящото положение на кораба и ще показват писмени оферти към министър Алексиев за по-нататъшните стъпки по избавителната акция. След огледа предпочитано ще стартира транспортиране на останалите рискови материали – остатъчното гориво, акумулаторите и други.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР