Корабоплаването е в центъра на световната икономика повече от 5000

...
Корабоплаването е в центъра на световната икономика повече от 5000
Коментари Харесай

Корабостроене: новото бойно поле в търговската война между САЩ и Китай

Корабоплаването е в центъра на международната стопанска система повече от 5000 години и в този момент е не по-малко значимо, в сравнение с е било за нашите предшественици мореплаватели.

Въпреки целия ни софтуерен прогрес, това към момента е най-ефективното средство за импорт и експорт на артикули и първични материали. Той остава от решаващо значение за националната сигурност освен поради дългогодишната роля, която играе в отбраната на нациите и търговията, само че и тъй като днешният пристанищен програмен продукт и логистични платформи съдържат значими данни за това кои страни и компании придвижват артикули по света.

Дори Адам Смит, бащата на актуалния капитализъм, вярваше, че корабостроенето е една от дребното промишлености, които заслужават национална поддръжка и не би трябвало да бъдат оставяни единствено на пазарните сили.

Това е основна част от аргумента, изработен в нова петиция за търговски облекчения и държавна поддръжка на американската корабостроителна промишленост по по този начин наречения случай по раздел 301, заведен от профсъюза United Steelworkers...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР