Корабоплаването е действало и продължава да действа като фар на

...
Корабоплаването е действало и продължава да действа като фар на
Коментари Харесай

Тази страна има най-мощния търговски флот в ЕС

Корабоплаването е работило и продължава да работи като " фар на стабилността в една нестабилна световна среда ", съобщи в четвъртък ръководителят на Съюза на гръцките корабособственици Мелина Травлос, представена от " Та Неа ".

В изказване във връзка интернационалното ревю за мореплаване " Посидония ", което ще се организира в Атина от 6 до 10 юни, Травлос акцентира, че ревюто " се завръща тази година след четиригодишно неявяване заради пандемията ".

" Гръцкият флот резервира водещата си роля в корабоплавателната промишленост ", означи Мелина Травлос. " Днес той съставлява 21% от международния тонаж и 59% от флота на Европейския съюз . Той управлява 32% от международния флот от танкери, 25% от корабите за насипни товари и 22% от корабите за полутечен природен газ. Гръцкото мореплаване, което е неразделна част от европейското мореплаване, обезпечава стратегическо преимущество на Европейския съюз в напъните му да подсигурява адекватността и независимостта на снабдяването си с съществени артикули и сила ", съобщи първата жена ръководител на съюза.

През четиригодишния интервал след " Посидония 2018 година " корабоплаването продължи да обслужва 90% от международната търговия без спиране. " В променливата световна среда корабоплаването действаше като фар на стабилността, отговаряйки на невижданите условия, пред които бяхме изправени заради интернационалната здравна рецесия през последните две години, както и геополитическата рецесия от последните месеци в Европа ", добави тя.

Тя акцентира, че " Посидония " ще бъде " отлична опция за разпространение на екологичния отпечатък на международното мореплаване, както и на екологичните индикатори на гръцкия флот ". Панаирът ще показа и неповторима информационна платформа за ръководство на кораби с приложения , които последователно ще доведат до безвъглеродно мореплаване, добави Травлос.

Председателят на съюза особено акцентира " безконечния ангажимент на гръцкото мореплаване за поощряване на " зеленото мореплаване " и водещата роля на бранша в насърчаването на реалистични оферти и цели, като да вземем за пример проучването и създаването на екологични горива.

Травлос добави: " Съюзът на гръцките корабособственици се ангажира гръцкото мореплаване, като международен водач в бранша, да бъде в челните редици на самодейностите за приемане на жизнеспособни политики в интерес на устойчивото развиване и безпроблемното действие на международната екосистема . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР