Корабният трафик по Суецкия канал се отчита като нормален след сблъсъка на танкер

...
Корабният трафик протича нормално по Суецкия канал в Египет, след
Коментари Харесай

Корабният трафик протича нормално по Суецкия канал в Египет, след като два танкера, които се сблъскаха по-рано, бяха разделени, според източници от корабоплаването в страната .

Двата танкера, плаващият под сингапурски флаг кораб за втечнен природен газ (LNG) BW Lesmes и плаващият под флага на Кайманови острови танкер за петролни продукти Burri, се сблъскаха за кратко в канала, съобщи компанията за проследяване на кораби MarineTraffic рано в сряда, позовавайки се на очевидци.

Източниците не предоставиха повече подробности за инцидента.

Въпреки това, в публикация в X, социалната медийна платформа, известна преди като Twitter, египетската AlQahera News цитира председателя на администрацията на Суецкия канал Осама Раби, който казва, че кораб, който се е повредил по време на навигация, започва да бъде теглен, без да дава повече подробности.

Към 5 сутринта (02:00 GMT) BW Lesmes беше обърнат на север, но беше теглен на юг от два влекача, според данните за проследяване на кораба на Refinitiv Eikon. Междувременно Burri е акостирал и сочи на юг на около 12 км (7,5 мили) от южния край на канала, показват данните.

Изтичане на времето от картата за проследяване, споделена от MarineTraffic, показа, че Burri се обръща настрани и се сблъсква с вече странично BW Lesmes в 20:40 GMT, преди да даде заден ход и да се насочи направо.

BW Group и TMS Tankers, които управляват Burri, не отговориха веднага на исканията за коментар, изпратени от информационната агенция Reuters.

Човек, който отговори на телефона в оперативната зала на Суецкия канал, когато се свърза с Ройтерс, каза, че не може да предостави никаква информация за танкерите. Той не каза името си, когато го попитаха. Органът все още не е издал официално изявление.

Суецкият канал е един от най-натоварените водни пътища в света и най-краткият морски път между Европа и Азия.

Около 12 процента от световната търговия се движи през канала.

По време на силните ветрове през 2021 г. огромен контейнеровоз, Ever Given, се задръсти, спирайки трафика в двете посоки за шест дни и прекъсвайки световната търговия.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР