Корабите със зърно, идващи от Черно море или пътуващи за

...
Корабите със зърно, идващи от Черно море или пътуващи за
Коментари Харесай

Само кораби от Черно море или за Иран все още плават през Червено море

Корабите със зърно, идващи от Черно море или пътуващи за Иран, са съвсем единствените, които към момента плават през Червено море , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на анализатори.

Причината е, че плавателни съдове в региона.

Нападенията на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници прекъснаха международното мореплаване от ноември насам и към по-дългия и скъпоструващ маршрут, заобикалящ Южна Африка.

" Почти всички кораби (за изсъхнало насипно зърно), пътуващи от Америка и Западна Европа, заобикалят Червено море , единственото изключение са корабите, пътуващи до Иран - те към момента поемат по маршрута на Червено море, защото е по-кратък ", съобщи Ишан Бхану, водещ анализатор на селскостопански артикули в Kpler.

" Всички кораби, които наблюдаваме, плаващи от Черно море към Азия, минават през Червено море, съвсем без изключение ", добави той.

Транзитът на зърно през Суецкия канал е понижен до рекордно ниските 2,6 милиона тона през февруари. Това е намаляване с 5,3 милиона тона по отношение на февруари 2023 година, пресметна Бхану.
 Хусите стопират офанзивите в Червено море, в случай че Израел приключи войната в Газа
Хусите стопират офанзивите в Червено море, в случай че Израел приключи войната в Газа

Има известия за нови набези против кораби

Съединените щати и други страни изпратиха военни кораби, които да пазят цивилните плавателни съдове. против хусите, които настояват, че офанзивите им са в символ на взаимност с палестинците против военните дейности на Израел в Газа.

" Военноморската интервенция в Червено море и въздушните удари не престават от седмици и е явно, че офанзивите на хусите не могат да бъдат спрени елементарно с военни средства или че комерсиалните кораби не могат да получат цялостна отбрана ", разяснява търговец на зърно, резервиращ кораби за експорт на товари от Европа.

" Много корабособственици към момента са подготвени да одобряват заплахата за своите плавателни съдове и те към момента могат да бъдат резервирани за плавания в Червено море. Очаква се скоро китайските покупки на украинска царевица да преминат през Червено море ".
 Хусите готвят
Хусите готвят " изненада " в Червено море

Това сподели водачът на свързаната с Иран формация, Абдул Малик ал-Хути
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР