Корабите и самолетите, които идват от Испания и Нидерландия у

...
Корабите и самолетите, които идват от Испания и Нидерландия у
Коментари Харесай

Кирил Петков: Напрежението ескалира, но чуждите кораби и изтребители не идват заради извънредна ситуация

Корабите и самолетите, които идват от Испания и Нидерландия у нас, не са изпратени поради изключителна обстановка, а са част от задачата Еърполисинг, контрактувана още през 2016 година, съобщи министър председателят Кирил Петков преди началото на взаимното съвещание на държавните управления на България и Северна Македония.

Напрежението сред Русия и Запада ескалира, съобщи министър председателят Кирил Петков и успокои:

„ И за корабите, които се следят и самолетите, които идват на тук не са някаква изключителна обстановка, да успокоим хората. През 2016 година се взе решение за засилен еърполисинг (air policing) на НАТО и за засилено влизане в Черно море с военни кораби “.

Петков изясни и каква е задачата на свиканото през днешния ден съвещание на Съвета по национална сигурност към Министерския съвет:

„ На днешната среща задачата е първо да се проучва напълно ситуацията и второ да дадем рекомендации към Министерски съвет за утрешното съвещание “.

Не е належащо привикване на Консултативния съвет по национална сигурност: „ В този миг мисля, че рекомендацията, с която ще излезем от Съвета за сигурност ще бъде призната най-вероятно в Министерски съвет в утрешния ден и по-късно ще отида и до Народното събрание, с цел да я обсъдим. Българската общност ще е изцяло осведомена с нашата тактика. Няма да изненади “.

Утре министър председателят ще взе участие в изключителното съвещание на Народното събрание, свикано поради рецесията сред Запада и Русия.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР