Корабът Верила“ е бил подложен на проверка, тъй като е

...
Корабът Верила“ е бил подложен на проверка, тъй като е
Коментари Харесай

Корабът Верила: Какви да подробностите около акцията проведена от ирландските власти

Корабът „ Верила “ е бил подложен на инспекция, защото е имал необикновен маршрут през последните седмици. Макар да е идвал от Канада, корабът е бил до Южна Америка. Проверката е направена с кучета. Това са декларирали проверяващите органи в Ирландия пред журналисти в страната.

В Ирландия започна политически спор с обвинявания към министрите на вътрешните работи и на правораздаването. Местни депутати са предупреждавали още през 2018 година, че това е метод за вкарване на кокаин, който се разпределя в Европа.

През септември са хванати 2 тона кокаин. Всеки кораб, който има съмнително придвижване през последните месеци е подложен на инспекция като тази, която е извършена на „ Верила “.

В Ирландия се разяснява това, че капитаните на кораба не са знаели, че на борда има такава пратка, с изключение на зърното, което са превозвали. Проверява се дали има корумпирани чиновници, които са взели участие при товаренето на зърното.

Пратките с кокаин са били опаковани с жилетки против поглъщане, а върху тях е имало сензори. Интересна детайлност е, че пратката не е била изхвърлена. Обикновено преди кораба да влезе в пристанището член на екипажа изхвърля опиатите, а по-малки плавателни съдове ги поемат и ги разпределят към други пристанища. Корабът „ Верила “ е трябвало да спре на още две пристанища, по тази причина не е ясно къде тъкмо е трябвало да бъде изхвърлена пратката.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР