Корабът Vera Su ще бъде продаден на търг, ако застрахователите

...
Корабът Vera Su ще бъде продаден на търг, ако застрахователите
Коментари Харесай

Държавата ще продаде Vera Su, ако застрахователите не платят разходите по спасяването

Корабът Vera Su ще бъде продаден на търг, в случай че застрахователите не изплатят на страната разноските по възобновяване му. Това сподели транспортният министър Христо Алексиев на конференция в сряда.

Vera Su заседна до Камен бряг на 20 септември. За изтеглянето и прехвърлянето на товара му от изкуствения тор, складиран на борда, бяха направени няколко опита, само че те бяха несполучливи и. В последна сметка плавателният съд беше изтеглен в края на октомври, повече от един месец след случая.

"Корабът Vera Su е подложен на изсъхнал док и ще бъде изцяло възобновен, с цел да може да бъде плавателен ", сподели още Алексиев.

Vera Su е оценен на към 3 милиона лв., като застрахователят и притежателят му имат период за погашение от 14 дни, с цел да възстановят разноските. По думите на Алексиев той изтича през идната седмица.

Неуспешните дейности на локалните управляващи доведоха до промяна на управлението на Изпълнителна организация „ Морска администрация “.

Окръжната прокуратура в Добрич води следствие, по което са арестувани капитанът и вторият асистент капитан. Двамата са упрекнати, че са позволили корабът да заседне и по този начин са основали заплаха за живота на други хора и за увреждане на непознато имущество.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР