Корабът ще върне у дома двама космонавти и един астронавтРуски

...
Корабът ще върне у дома двама космонавти и един астронавтРуски
Коментари Харесай

Руски кораб без екипаж се скачи с Международната космическа станция

Корабът ще върне вкъщи двама космонавти и един астронавт

Руски галактически транспортен съд " Союз " без екипаж се скачи тази нощ с Международната галактическа станция и в последна сметка ще върне вкъщи двама космонавти и един астронавт, чийто транспортен съд за връщане беше развален от дребен астероид.

Корабът МС-23 се свърза самостоятелно с орбиталната изследователска лаборатория, сподели видео онлайн от НАСА, с което приключи двудневното пътешестване на " Союз " след изстрелването му от Казахстан.

Очаква се през септември той да върне вкъщи американския астронавт Франк Рубио и съветските космонавти Дмитрий Петелин и Сергей Прокопиев.

Тримата дойдоха на Международната галактическа станция през септември предходната година на борда на МС-22 и в началото трябваше да останат единствено към шест м

Но в средата на декември от кораба им стартира да изтича охлаждаща течност, откакто беше ударен от нещо, което съгласно американски и съветски публични лица е било дребен астероид.

Руската галактическа организация " Роскосмос " реши да изпрати МС-23 на мястото на разваления транспортен съд, само че без плануваните в него трима членове на екипажа.

Тъй като няма кой да ги размени, Рубио, Петелин и Прокопиев ще се наложи да прекарат съвсем една година в космоса.

Очаква се разваленият МС-22 да напусне галактическата станция без пасажери и да се завърне на Земята в края на март.

В момента на борда на Международната галактическа станция се намират още четирима астронавти, които дойдоха с кораба SpaceX Dragon през октомври предходната година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР