Корабът Noblе Globetrotter 2, който извършва сондажите за нефт и

...
Корабът Noblе Globetrotter 2, който извършва сондажите за нефт и
Коментари Харесай

Това чудовище е на метри от варненския бряг

Корабът " Noblе Globetrotter 2 ", който прави сондажите за петрол и природен газ в Блока " Хан Аспарух ", е на рейд край варненския бряг. Големият кораб с внушителна структура на борда буди любознанието на варненци.

От Изпълнителна организация " Морска администрация " обясниха, че сега " Noblе Globetrotter 2 " не прави активност. Той се намира на рейд и евентуално ще се насочи към Бургас. По всяка възможност следва промяна на екипажа. 6 Първият изследователски сондаж в Блок " Хан Аспарух " в търсене на въглеводороди бе в края на април 2016 година " Полшков-1 " е първият дълбоководен сондаж в българската акватория на Черно море. Плавателният съд е последно потомство сондажен транспортен съд, който има чудесно показване във връзка с сигурността на интервенциите и употребява напреднали стандартни технологии.

Корабът е последна дума на техниката и има система за динамично позициониране, при която компютър ръководи шестте витла, с цел да държи плавателния съд на място в намерено море при каквито и да е метеорологични условия. Сондажният транспортен съд е оборудван и с отдалечено управляема подводница, която следи какво става на морското дъно. Проучвателният сондаж дава информация дали в Блока има петрол или природен газ. Ако се откри съществуване на въглеводороди, ще бъдат нужни спомагателни разбори, с цел да се оцени техния капацитет и икономическа доходност, написа " Булфото ".








Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР