Корабът и неговият екипаж са в ръцете на братята от

...
Корабът и неговият екипаж са в ръцете на братята от
Коментари Харесай

Хутите: Решението за освобождаването на кораба Галакси лийдър и...

" Корабът и неговият екипаж са в ръцете на братята от съпротивителното придвижване Хамас и бригадите " Ал Касам " ", уточни представителят на хутите Насър пъкъл Дин Амер пред Cи Ен Ен, като посочи, че с Хамас текат директни и настоящи полемики за това дали да бъдат освободени. " Ние нямаме лични искания във връзка с този транспортен съд ", безапелационен бе той.

 

Надеждата за скорошно завръщане на интернационалния екипаж на товарния транспортен съд " Галакси лийдър ", похитен от хутите през ноември, спада, като върховен филипински посланик разяснява, че не чака освобождение, до момента в който не завърши войната в Газа, а хутите от своя страна настояват, че ориста на моряците към този момент е в ръцете на Хамас, съобщи Си Ен Ен.

 

Припомняме, че на 19 ноември в Червено море хеликоптер на хутите отвлече товарния транспортен съд, като въоръжени бунтовници превзеха плавателния съд и взеха за заложници членовете на екипажа на кораба: 17 филипинци, двама българи, трима украинци, двама мексиканци и румънец.

От отвличането са минали към този момент близо 120 дни и съгласно почитан филипински държавен чиновник не са налице индикации, че хутите са подготвени да ги освободят, до момента в който не приключат военните дейности.

 

Едуардо де Вега, чиновник на филипинското министерство на външните работи, който следи милиони филипински служащи мигранти, споделя, че нищо не може да се направи, защото хутите декларирали " че те ще продължат да държат кораба и всички членове на екипажа, до момента в който не забележим завършек на военните дейности в Газа ", сподели той пред Си Ен Ен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР