Корабът е закотвен до Топлата вода в Русе и съвсем

...
Корабът е закотвен до Топлата вода в Русе и съвсем
Коментари Харесай

Кораб-ресторант отваря врати за Великден

Корабът е закотвен до Топлата вода в Русе и напълно скоро ще отвори порти за първите си гости

Ремонтът на кораба „ София “, който до неотдавна бе част от круизния парк на „ Дунав турс “, върви с цялостна мощ и към този момент е на финалната права.

Плавателният съд, който дълго време престояваше в лимана на Пристанищния комплекс, бе закупен от компания „ Рубишипс” и русенеца с бизнес в Испания Илиян Пенев.

Новите притежатели още тогава оповестиха желанието си да го трансфорат в развлекателен плаващ комплекс с ресторант, басейни, дискотека, пиано бар и хотелска част. Корабът към този момент е закотвен на стоянката до Топлата вода в Русе и напълно скоро ще отвори порти за първите си гости, написа.

Докато в общите елементи към момента кипят довършителни работи, в кухнята под вещото управление на единия от притежателите – Илиян Пенев, и началник готвача Иво Димитров се тества всеки подробност от менюто ястие по ястие. Особено се натъртва на средиземноморските специалитети, които ще бъдат запазената марка на новото заведение. Именно от Пенев се чака да бъде гуруто на ресторантската част на новата увеселителна атракция. Русенци свързват името му с създаването на ресторант „ Хепи” и превръщането му в едно от най-посещаваните и до през днешния ден заведения за хранене в Русе. След това в продължение на много години Пенев натрупа опит в ресторантьорския бизнес в Испания.

Средиземноморската кухня

Ресторантът на кораба „ София” е разчетен да посреща до 200 гости и половината от менюто му ще бъде учредено на най-хубавото от средиземноморската кухня. Втората половина е предопределена за традиционалистите и задграничните посетители, които безспорно ще желаят да опитат шедьоврите на българската кухня, описа Илиян Пенев.

В пиано бара ще се сервират квалитетни питиета под звуците на приятна клубна музика. За ценителите е непокътнато и реставрирано истинското пиано, пропътувало хиляди километри по река Дунав по време на употребата „ София” като круизен правателен съд. 100-местният пиано бар ще се отваря по специлни мотиви при предварителна поръчка. На разположение на деловата публика са и две зали за конгресен туризъм, които ще работят и като ВИП зони.

Супер изненада чака почитателите на футболната звезда Христо Стоичков. Именно в Русе и навръх борда на новата туристическа атракция ще отвори порти първият и еднинствен в България към този момент внушителен магазин на спортния бранд на Камата – Н8S. Румънските почитатели на българския „ съвременен ляв” към този момент тръпнат да го посетят още преди формалното разкриване на заведението.

Кога ще бъде то, притежателите още пазят в загадка, само че повече от ясно е, че следва напълно скоро. При всички положения, за идния празник на Русе Гергьовден това ще стане, а може би и още за Великденските празници, издаде източник от екипа.

Вижте фрагменти от последните довършителни работи преди откриването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР