Кораб заседна в Суецкия канал и блокира движението в него,

...
Кораб заседна в Суецкия канал и блокира движението в него,
Коментари Харесай

Кораб блокира за кратко движението в Суецкия канал


Кораб заседна в Суецкия канал и блокира придвижването в него, съобщи Ройтерс като се базира на осведомени източници. Малко по-късно различен източник  от администрацията на канала съобщи, че плавателният съд към този момент е изтеглен и трафикът е нормализиран. От администрацията разясняват, че случаят е бил породен от проблеми с руля. 

Сайтoве за следене на корабния трафик разпознават кораба като танкера " Афинити Ви ", плаващ под флага на Сингапур. Според уеб страниците той е изгубил надзор и е блокирал придвижването за малко, само че в този момент се движи постепенно благодарение на влекачи.

През март предходната година товарният транспортен съд " Евър Гивън " заседна косо на Суецкия канал и спря трафика в него за шест дни. Загубите за търговията в международен мащаб тогава бяха изчислени на над 9 милиарда $.

След изтеглянето му корабът беше задържан от египетските управляващи поради това, че компанията притежател отхвърля да заплати обезщетения. Плавателният съд беше освободен няколко месеца по-късно след съглашение, а държавното управление в Кайро разгласи, че ще разшири част от плавателния канал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР