Кораб, за който се подозира, че превозва петрол за Сирия

...
Кораб, за който се подозира, че превозва петрол за Сирия
Коментари Харесай

Край Гибралтар бе задържан танкер по подозрения, че доставя петрол за Сирия

Кораб, за който се подозира, че транспортира нефт за Сирия в нарушаване на интернационалните наказания, беше арестуван през вчерашния ден край Гибралтар, заяви държавното управление на английската територия.

Властите не оповестяват от кое място идва петролът, само че съгласно профилираното в морския превоз издание " Лойд'с лист " танкерът придвижва ирански нефт, съобщи Франс прес.

" Имаме учредения да считаме, че " Грейс 1 " придвижва своя товар от недопечен нефт за рафинерията Баниас в Сирия, която е благосъстоятелност на дружество, подложено на наказания от Европейски Съюз ", заяви шефът на гибралтарското държавно управление Фабиан Пикардо. Местните управляващи, подкрепени от английски морски пехотинци, са спрели петролния танкер и товара му.

През май европейските наказания против Сирия, наложени през 2011 година, бяха удължени до 1 юни 2020 година, като те включват петролно ембарго и заледяване на намиращи се в Европейски Съюз активи на Сирийската централна банка, напомня организацията.

Корабът " Грейс 1 " беше арестуван в английската територия, откакто е плавал към Африка от Персийския залив, съобщи Ройтерс. Данни за товара на кораба, до които е получила достъп организацията, навеждат на мисълта, че танкерът е бил претрупан с ирански нефт край крайбрежията на Иран, макар че документите на кораба споделят, че петролът бил от прилежащ Ирак.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР