Кораб, за който се подозира, че е доставял петрол в

...
Кораб, за който се подозира, че е доставял петрол в
Коментари Харесай

Танкер бе задържан край Гибралтар по подозрение, че доставя петрол за Сирия

Кораб, за който се подозира, че е доставял нефт в Сирия в нарушаване на интернационалните наказания, беше задържан през вчерашния ден край Гибралтар, разгласи държавното управление на английската територия, представено от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

Властите не оповестяват от кое място идва петролът, само че съгласно профилираното в морския превоз издание " Лойд`с лист " плаващият под панамски байрак танкер придвижва ирански нефт. Дубайското издание The National отбелязва, че Grace 1, притежаван от основана в Дубай компания, се ръководи от сингапурска компания.

" Имаме учредения да считаме, че " Грейс 1 " придвижва своя товар от недопечен нефт за рафинерията Баниас в Сирия, която е благосъстоятелност на дружество, подложено на наказания от Европейски Съюз ", заяви шефът на гибралтарското държавно управление Фабиан Пикардо. Местните управляващи, подкрепени от английски морски пехотинци (поне 20 съгласно Би Би Си), са заловили петролния танкер и товара му.

По-късно изпълняващият длъжността външен министър на Испания Жозеп Борел разгласи, че английските управляващи са работили по искане на американските, а Мадрид следи деликатно обстановката, защото интервенцията, наподобява, се е състояла в испански териториални води (Испания не признава водите към Гибралтар за британски).

През май европейските наказания против Сирия, наложени през 2011 година, бяха удължени до 1 юни 2020 година, като включват петролно ембарго и заледяване на намиращи се в Европейски Съюз активи на Сирийската централна банка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР