Кораб, свързан с Израел, е бил отвлечен в Аденския залив,

...
Кораб, свързан с Израел, е бил отвлечен в Аденския залив,
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Отвлечен е още един кораб. Има български граждани на борда

Кораб, обвързван с Израел, е бил похитен в Аденския залив, край крайбрежията на Йемен, заяви управлението на кораба в неделя.

Министерството на външните работи извърши незабавна инспекция по отношение на информация по отношение на случай с танкер край крайбрежията на Аден, Йемен, на борда на който в многонационалния екипаж има и български жители.

Проверката откри, че има двама български жители в състава на екипажа.

Министерство на външните работи е в тясна съгласуваност с българските дипломатически представителства в района и с партньорски институции, и обяснява всички условия, свързани с случая

Компанията за ръководство на кораби Zodiac Maritime, част от Zodiac Group на израелския милиардер Еял Офер, назова офанзивата против танкера Central Park " хипотетичен пиратски случай ", заяви Асошиейтед прес.

„ Наш приоритет е сигурността на нашия 22-членен екипаж на борда “, сподели Zodiac в изказване.

„ Корабът с турски капитан има многонационален екипаж, състоящ се от екипаж от съветски, виетнамски, български, индийски, грузински и филипински жители. Корабът транспортира цялостен товар с фосфорна киселина “, допълват от компанията.

Фирмата за ръководство на световния морски риск Ambrey сподели, че наподобява, че „ U.S. военноморските сили са ангажирани със обстановката и са помолили корабите да стоят надалеч от региона.

Не беше ясно кой стои зад хипотетичното похищение. Аден се държи от сили, съюзени с интернационално приетото държавно управление на Йемен и водена от Саудитска Арабия коалиция, която се бори против подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути.

Според Амбри похитителите са заплашили да нападат Сентръл парк, в случай че той не се отклони към пристанищния град на Червено море Ал-Худейда, който се управлява от хусите.

В петък ирански дрон нападна израелски търговски транспортен съд в Индийския океан.

Атаката против контейнеровозния транспортен съд CMA CGM Symi пристигна седмица откакто бунтовниците хути отвлякоха обвързван с Израел транспортен съд в Червено море. На 19 ноември израелските отбранителни сили потвърдиха, че хусите са отвлекли превозвача Galaxy Leader, плаващ под бахамски байрак, като го нарекоха „ доста сериозен случай с световни последствия “.

„ Корабът напусна Турция на път за Индия, обслужван от цивилни лица от разнообразни националности, без израелци. Това не е израелски транспортен съд “, прибавиха военните. Galaxy Leader е записана от английска компания, отчасти притежавана от израелския магнат Абрахам Унгар.

„ Това е следващият акт на ирански тероризъм и съставлява скок напред в експанзията на Иран против жителите на свободния свят, с интернационалните последствия във връзка с сигурността на световните морски пътища “, сподели кабинетът на министър-председателя в Йерусалим.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР