Кораб с повече от 200 мигранти, които прекараха в открито

...
Кораб с повече от 200 мигранти, които прекараха в открито
Коментари Харесай

Малта все пак прие втори емблематичен кораб с мигранти

Кораб с повече от 200 мигранти, които прекараха в намерено море съвсем седмица, дебаркира късно нощес в Малта, съобщи БГНЕС. Това стана допустимо едвам откакто група европейски страни реализираха договореност за приемането им.
Корабът Lifeline, владеене на едноименната немска неправителствена организация, прекара шест дни в Средиземно море, откакто предишния четвъртък, край крайбрежията на Либия, одобри на борда си 234 мигрантi.
Министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат съобщи по-рано през вчерашния ден, че мигрантите ще бъдат разпределени сред осем страни от Европейски Съюз. Освен Малта това са Италия, Люксембург, Португалия, Холандия, Ирландия, Белгия и Франция. По думите на Мускат, корабът ще бъде арестуван от управляващите островната страна, за да бъде извършено следствие по отношение на законността на дейностите на неправителствената организация. Малтийският министър председател акцентира, че става въпрос за изключителна обстановка, която никога не трябва да се трансформира в казус.
Германската организация стана обект на рецензия от страна на водачите на Европейски Съюз, които я упрекнаха в нарушение на интернационалното право. Още повече мигрантите са качени на Lifeline макар намесата на либийската брегова защита. Френският президент Емануел Макрон намерено съобщи, че по този метод се подкрепят трафикантите.
От Lifeline отхвърлят всички обвинявания, защото съгласно организацията мигрантите не биха били в сигурност в Либия, където са били обект на принуждение и точно връщането им в размирната северноафриканска страна би представлявало нарушаване на Женевската спогодба за статута на бежанците.
Въпреки че корабът е благосъстоятелност на немска организация, Берлин отхвърли да се включи в договорката за разпределението на мигрантите. Според съоснователят на неправителствената организация Аксел Щайер повода е в съпротивата от страна на министъра на вътрешните работа на Германия Хорст Зеехофер, който намерено се опълчва на политиката на Ангела Меркел за банкет на мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР