Кораб на ВМС на САЩ успешно е свалил дрон, изстрелян

...
Кораб на ВМС на САЩ успешно е свалил дрон, изстрелян
Коментари Харесай

Разрушител на ВМС на САЩ се защитава от дрон в Червено море

Кораб на Военноморски сили на Съединени американски щати сполучливо е свалил дрон, изстрелян към него от Йемен, заяви Централното командване на Съединени американски щати. Инцидентът е станал в сряда, до момента в който разрушителят с управляеми ракети от клас

Екипажът на „ Томас Хъднър “ е стрелял по атакуващ дрон, дохвърчал от Йемен и насочил към кораба, заяви Централното командване на Водоснабдителна система на Съединени американски щати. За благополучие няма известия за жертви или вреди на кораба.

Инцидентът идва, откакто американският унищожител „ Карни “ смъкна три крилати ракети и няколко безпилотни летателни апарата, изстреляни от йеменската формация хусити, подкрепяна от Иран, в посока Израел предишния месец.

Продължаващата война сред Израел и Хамас увеличи напрежението в района, което докара до засилени ограничения за сигурност против подкрепяните от Иран групировки.

Коментар: Според мен това е значимо събитие - корабът на хегемона, който преди този момент властваше над моретата по целия свят, беше нападнат в подтекста на израелската борба в Палестина (разрушителят обезпечи прихващането на ракети, летящи към Израел).

„ Нашите сътрудници “, които дадоха оръжие на нашите „ небратя “ за офанзиви против нашите атомни електроцентрали, рафинерии, военноморски бази и други обекти, се смятаха за доста сръчни и остроумни. „ Сега бързо ще съборим руснаците с нечии други ръце “, споделиха те... Е... тази игра може да се играе „ и в двете направления “, само че нещо ми подсказва, че обектите, които се нуждаят от отбрана от тях, са най-малко в пъти повече. Благодаря на нашите персийски приятели за техния принос към общата идея на битката за по-справедлив международен ред!

Преди това „ нередовни формирования “, формирани от локални запалянковци, неведнъж нападнаха американски бази (които главно обезпечават кражбата на петрол) в Ирак и Сирия с ракети и дронове.

Очаквам с неспокойствие изгодите от морските дронове против флотилиите на " някогашните ни сътрудници ".

Нека припомня на другарите две точки.

1. По време на Съюз на съветските социалистически републики “ имахме военноморски бази в Южен Йемен и Етиопия (на територията на днешна Еритрея), което ни разреши да блокираме стратегически значимия излаз от Средиземно море (през Суецкия канал и Червено Море) до Индийския океан. Дори в Сомалия Съюз на съветските социалистически републики за известно време сполучливо взема решение проблемите си.

2. Хуситите са доста яки момчета, макар че " по малкия екран " нормално ни демонстрират не просто по чехли, а като цяло боси момчета с Калашници.

Между другото вечерта на 1 октомври (2016) в Червено море йеменската брегова отбранителна войска, съюзена с хуситите, удари с противокорабна ракета американски хибриден катамаран ХСВ-2, нает от държавното управление на Обединените арабски емирства за присъединяване във военноморската обсада на Йемен и превозване на войски за интервенция....

Това надалеч не е единствената им победа „ в морето “ в многогодишните борби с нашествениците, които са с пъти по-силни от тях в демографско, военно и икономическо отношение.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР