Кораб на фирмата-собственик на заседналия Vera Su, е преминал вчера

...
Кораб на фирмата-собственик на заседналия Vera Su, е преминал вчера
Коментари Харесай

Нов инцидент във Варна с кораб на фирмата-собственик на заседналия Vera Su

Кораб на фирмата-собственик на заседналия „ Vera Su ”, е минал през вчерашния ден в късния следобяд в канала от пристанище Варна-запад към морето с рисково висока скорост. При позволени 6 възела е минал с сред 11 и 13 възела. Това заяви за Радио Варна шефът на Транзитната зона Юлиян Гендов.

 В радиус от 1 миля към заседналия транспортен съд не е намерено замърсяване на водата Виж още

" По наше замерване скоростта беше 13 възела. Аз незабавно се обадих на трафик контрола, откъдето споделиха, че по тяхната инсталация корабът е минал с 11 възела ", добави Гендов.

От формираната приливна вълна е изпотрошено всичко, което е било на кея и занапред ще се пресмятат вредите.

Директорът на Транзитната зона сподели, че това не е първото нарушаване на турските кораби.

" Както " Vera SU ", по този начин и другите плавателни съдове на тази компания посещават Транзитна зона регулярно и е процедура на турските капитани да минават с оптималната мощ, като не се преценяват с никакви регулации ", добави Юлиян Гендов.

Отговорните институции са сезирани, само че до този миг няма реакция.

Междувременно плануваното за през днешния ден разтоварване на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Vera Su " по този начин и не се случи. Пропадна и плануваното разпитване на екипажа. Моряците трябваше да бъдат свалени на брега от катер на " Гранична полиция ", а след разпит да бъдат върнати назад на борда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР