Кораб на бреговата охрана на САЩ при рутинно патрулиране в

...
Кораб на бреговата охрана на САЩ при рутинно патрулиране в
Коментари Харесай

САЩ следи руски и китайски кораби, действащи във формация край Аляска

Кораб на бреговата защита на Съединени американски щати при рутинно наблюдаване в Берингово море се натъкна на крайцер с управляеми ракети от Китай , оповестиха публични лица в понеделник. Но се оказва, че крайцерът не е самичък , до момента в който е плавал на към 86 благи северно от остров Киска в Аляска на 19 септември, оповестяват АП, ЕиБиСи и ЕнБиСи.

Два други китайски военноморски кораба и четири съветски военноморски кораба , в това число унищожител, бяха видяни в една групировка от патрула " Кимбъл ".

Базираният в Хонолулу " Кимбъл ", 127-метров кораб, следи по какъв начин корабите нарушават групировката и се разпръсват. C-130 Hercules обезпечава въздушна поддръжка от станцията на бреговата защита в Кодиак.

" Въпреки че формированието е работило в сходство с интернационалните правила и правила, ние ще посрещнем наличие с наличие , с цел да подсигуряваме, че няма спиране на ползите на Съединени американски щати в морската среда към Аляска ", сподели контраадмирал Нейтън Мур, пълководец на Седемнадесети регион на бреговата защита.

Бреговата защита сподели, че насоките на Operation Frontier Sentinel приканват за среща на " наличие с наличие ", когато стратегически съперници работят във и към водите на Съединени американски щати.
 Пентагонът разположи в Аляска радар, засичащ балистични свръхзвукови ракети
Пентагонът разположи в Аляска радар, засичащ балистични свръхзвукови ракети

Изпитания преди оперативното използване…

" Кимбъл " ще продължи да следи региона.

Китайско-руската групировка се случва е месец откакто генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести за интереса на Китай към Арктика и военното струпване на Русия там.

Столтенберг сподели, че Русия е основала ново Арктическо командване и е отворила стотици нови и някогашни арктически военни обекти от руската ера, в това число дълбоководни пристанища и летища.

Китай се разгласи за " близка до Арктика " страна и възнамерява да построи най-големия ледоразбивач в света, сподели той.

" Пекин и Москва също се ангажираха да засилят практическото съдействие в Арктика . Това е част от задълбочаващото се стратегическо партньорство, което провокира нашите полезности и ползи ", сподели Столтенберг при посещаване в северната част на Канада.

Това не е първият път, когато китайски военноморски кораби плават покрай водите на Аляска . През септември 2021 година катери на бреговата защита в Берингово море и Северния Тих океан се натъкнаха на китайски кораби на към 50 благи от Алеутските острови.
 Три пъти тази седмица съветски самолети навлизат в зоната на Противовъздушна отбрана на Аляска
Три пъти тази седмица съветски самолети навлизат в зоната на Противовъздушна отбрана на Аляска

NORAD: Оставаме подготвени да използваме редица разновидности в отбрана на суверенитета на Северна Америка и Арктика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР