Кораб, който плава под испански флаг и спаси 265 мигранти

...
Кораб, който плава под испански флаг и спаси 265 мигранти
Коментари Харесай

Кораб, спасил 265 мигранти в Средиземно море, търси пристанище

Кораб, който плава под испански байрак и избави 265 мигранти в Средиземно море, търси пристанище, на което да дебаркира, съобщи Асошиейтед прес.

Неправителствената организация " Оупън армс " (Open Arms), на която принадлежи корабът, съобщи през вчерашния ден в " Туитър ", че корабът е избавил 96 мигранти, които са плавали с дървена лодка в интернационалните води в Средиземно море. Сред пасажерите, множеството от които са от Еритрея, е имало две дами и 17 малолетни.

Два дни по-рано, в границите на обособена интервенция, същият транспортен съд избави 169 мигранти, тръгнали да пътуват по вода от крайбрежията на Либия, където работят огромен брой трафиканти на хора.

Трафикантите дават на мигрантите неустойчиви гумени лодки или риболовен лодки. Препълнени с хора, лодките се насочат към Европа, където мигрантите се надяват да получат леговище, отбелязва Асошиейтед прес.

При португалското председателство на Европейски Съюз, което стартира на 1 януари, Лисабон ще би трябвало да се опита и да реализира прогрес в работата по приемането на новия Миграционен пакт, показан от Европейска комисия през септември. Пактът поражда надълбоко разделяне сред страните на първа линия на миграционната вълна като Италия, Гърция, Испания и Кипър и страните, които не желаят да одобряват мигранти като Унгария и Полша.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР