Копривата е истински природен лечител, който може да ви помогне

...
Копривата е истински природен лечител, който може да ви помогне
Коментари Харесай

Чудодейните свойства на копривата

Копривата е същински естествен врач, който може да ви помогне за доста болести. Не инцидентно старите хора са споделили, че един наръч коприва, ни избавя от доста лекари. Тя в действителност е универсално лекарство и в идващите редове ще споделим невероятните свойства на това растение, за които може би не знаете.

Копривата усилва равнищата хемоглобин, форсира метаболизма и оказва помощ за по-лесно изгаряне на непотребните кг. Подобрява доста кръвообращението. Също по този начин, тя е богата и на витамини. Сред тях са В, С и К, желязо, калций, каротин и калий. В състава и вземат участие разнообразни микроелементи. Част от тях са флавоноиди, танин, органични киселини, етерични масла и хистамин.

Копривата има и тонизиращо деяние върху чревния тракт, като възвръща лигавицата на червата. При дамите служи за регулация на менструалния цикъл. Тя може да бъде потребна и при разнообразни бъбречни болести. За задачата би трябвало да пиете чай от коприва. Той обаче ще пречисти изцяло тялото ви от отрови. С постоянната му консумация ще забележите, че умората, раздразнителността и отпадналостта са изчезнали.  Заедно с това, ще подобрите и устойчивостта на организма към разнообразни заболявания и вирусни болести.
Магическата женска билка - копривата
С лечебна цел се употребяват всички елементи от елементарната коприва, която има пречистващо и тонизиращо деяние, също е потребна и за диабе...
Прочети повече
Копривата може да ви помогне да се справите с проблемите на скалпа и косата. Отвара от коприва е отлично решение за себорея или алопеция. Прясно изцеден сок от коприва може да се употребява в домашни маски и кремове. Те се ползват непосредствено върху раните, тъй като оказват помощ на кожата да се възвърне по най-бързия метод. Съдържат и антибактериални свойства, които пречат да се получи инфектиране.

Копривата може да бъде потребна и на дамите, които са в менопауза. Този интервал се характеризира с хормонални промени и горещи талази, които въздействат на естествения метод на живот, както и на прочувствените положения. Чаят ще помогне за вълните, само че ще усъвършенства и съня. С негова помощ ще можете да спите непробудно часове наред.

Народните лечители също предлагат хората, които страдат от ревматизъм и подагра. С настройките от нея, те ще се оправят с болките и работи успокояващо на болесттите. По този метод ще могат да водят и естествен метод на живот.

Като умозаключение можем да кажем, че копривата в действителност е потребна билка. Тя може да се употребява за доста неща и да ни помогне да водим естествен живот. Не инцидентно ще я видите и в натуралната козметика, тъй че я използвайте самоуверено, без терзания. Сами ще се убедите, че работи добре на кожата и косата. Нейните пречистващи свойства ще оказват помощ за разрешението на редица кожни проблеми, с които всяка жена се сблъсква, без значение от възрастта.
Това е най-полезната билка и пораства на всички места към нас!
Пълна с лечебни свойства, ние постоянно подценяваме копривата, тъй като ни е боязън от нейното жилене, от което сме си патили нееднократно. ...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР