Копие на тракийски птицеглав боен кораб ще разхожда туристи в

...
Копие на тракийски птицеглав боен кораб ще разхожда туристи в
Коментари Харесай

Община Казанлък: Копие на тракийски боен кораб ще разхожда туристи в яз. Копринка

Копие на тракийски птицеглав военен транспортен съд ще разхожда туристи в язовир „ Копринка “ , сподели Сребра Касева, шеф на кабинета на кмета на Казанлък Галина Стоянова.
Тя сподели още, че концепцията е този атракцион да вкарва хората в атмосферата на античната цивилизация по нашите земи.
„ Ние сме включени към този момент в индикативната листа на ЮНЕСКО с 8 тракийски гробници. Това е и последната стъпка при внасяне на документите и по този начин ние ще можем да се похвали с един огромен отбор от гробници, които ще бъдат вписани в листата на международното завещание. Община Казанлък поставя грижи всички гробници да бъдат добре съхранени, да са с доста положителни пространства към себе си. Така, с изключение на забавни за туристите, ще бъдат и елементарно налични “, изясни тя, представена от Фокус.
Сребра Касева добави, че е получена покана от министъра на културата Боил Банов и зам. министъра Амелия Гешева Казанлък да показа тракийските гробници на 15 май на съвещание на Европейска комисия на тематика опазването на културното завещание в Париж, което е още едно доказателство, че Общината поставя изключителни грижи за културното завещание и запазване на паметта на предците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР