Копенхаген сложи край на 7-годишното си чакане за нов успех

...
Копенхаген сложи край на 7-годишното си чакане за нов успех
Коментари Харесай

Копенхаген наказа 10 от Манчестър Юнайтед в още една спираща дъха драма

Копенхаген постави завършек на 7-годишното си очакване за нов триумф в груповата фаза на Шампионската лига, откакто победи трагично с 4:3 вкъщи Манчестър Юнайтед в завладяващ двубой от група " А " на конкуренцията.

На стадион " Паркен " в датската столица двата отбора още веднъж изнесоха същински театър за почитателите, който за благополучие на домакинските последователи приключи с триумф на техните любимци.

Срещата обаче надалеч не стартира по усета на Копенхаген, защото през първото полувреме гостите направляваха протичащото се на терена и с два гола на юношата на " датските лъвове " Расмус Хьойлунд в откриващия половин час си бяха обезпечили удобен задатък.

В 42-ата минута обаче Маркъс Рашфорд влезе жестоко в краката на противник и след обзор на обстановката с ВАР основният арбитър Донатас Румшас сподели на британския национал пряк червен картон.

Останали с човек повече, домакините нанесоха своя удар в дългото продължение на първата част, когато първо Мохамед Елиунуси понижи пасива на датчаните, а скоро по-късно Диого Гонсалвеш осъществя дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хари Магуайър, с цел да направи резултата 2:2.



Макар и единствено с 10 души на игрището, след почивката " алените дяволи " откриха метод още веднъж да вземат задатък, когато на собствен ред Бруно Фернандеш беше прецизен от бялата точката, която този път бе посочена за игра с ръка на състезател на датчаните, която бе забелязана от арбитъра след интервенция на ВАР.

Това обаче надалеч не бе последният поврат в мача и в 83-ата минута Лукас Лерагер, който в действителност направи дузпата за Юнайтед, се реваншира за грешката си и израни за 3:3, възползвайки се от центриране на Расмус Фалк.

Малко преди да изтече постоянното време пък 17-годишният Руни Барджи наказа следващата неточност в защитата на гостите и с удар от към десетина метра хвърли в възторг почитателите на " Паркен ", носейки успеха на Копенхаген.

С триумфа датчаните изравниха Галатасарай на 2-ото място в тази група " А ", като и двата отбора имат по 4 точки, до момента в който Манчестър Юнайтед е на последната позиция с 3 пункта при оставащи два кръг до края.

На върха безапелационно продължава да бъде Байерн Мюнхен, който с цялостен актив от 12 точки към този момент си подсигурява място в осминафиналите на Шампионската лига, а това стана факт довечера след домакинската победа с 2:1 против Галатасарай.

Your reaction to this 7-goal thriller?
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР