Копенхаген съществува вече близо 1000 години и днес не е

...
Копенхаген съществува вече близо 1000 години и днес не е
Коментари Харесай

Копенхаген - град като картина и гурме дестинация

Копенхаген съществува към този момент близо 1000 години и през днешния ден не е перла на Скандинавието, а на цяла Европа.
Градът е царство на пешеходци и велосипедисти, предлагащ за всекиго по доста от всичко.


Тук гурманите са в парадайса - Копенхаген е отечество освен на най- положителния ресторант в света - Нома, в града има десетки сходни места, които не му отстъпват.


Намирате за снобско и префърцунено да посетите ресторант със звезда Мишлен - тогава посетете Хартиения остров (Papiroeen), където отличната (улична) храна има доста лица всичките вкусни.
Къде, в случай че не в Скандинавия, елементарните хора ще припомнят на други елементарни хора, че времето да спасим планетата и себе си изтича. Нищо по-нормално от красноречива апаратура на тротоара в квартална уличка.


Един от най-хубавите способи да се радвате на Копенхаген, е разходка с лодка. Ще видите прословутата Малка нимфа (наистина е малка), някой невисок мост ще обрули перчема ви, ще се дивите на локалната Операта, и където и да обикаляте, ще се връщате в може би най-известното място в Копенхаген - Nyhavn. Тухлени къщи, безчет кафета, канал цялостен със остарели корабчета и доста много хора, излезли на по бира или припек.



Нещо ви липсва в Коменхаген (което е невъзможно), само че просто за многообразие можете да вземете влака и след 35 минути сте в Малмьо, Швеция. Освен, че ще видите малко познатото Мальо, ще се насладите и на извънредно инженерно постижение като моста  Oresund, който комбинира мост и подводен тунел.

Жаден сте за история и старини? Великолепни крепости (Rosenborg), средновековни кули (Rundetårn) или настоящи дворци (Amalienborg), а за какво не да включите в менюто хипи квартал като Кристияния - Копенхаген няма да разочарова никого.
Ако и вие обичате да пътувате и да откривате нови места и култури, асистент в пътуванията ви може да бъде новаторската кредитна карта DSK-Wizz Air на Банка ДСК.
Освен редица преимущества и отстъпки, тя ви предлага и комфорт при вероятно забавяне на Вашия Wizz Air полет. При забавяне може да се възползвате от услугата Flight Delay Pass, която обезпечава безвъзмезден достъп до lounge зоните на летищата за всеки картодържател на DSK-Wizz Air и един негов компаньон, при забавяне на полета им с повече от час.
Bon Voyage!
Автор:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР