Копаенето на криптовалута ChiaCoin коства бързо похабяване на SSD дисковете(снимка:

...
Копаенето на криптовалута ChiaCoin коства бързо похабяване на SSD дисковете(снимка:
Коментари Харесай

Добивът на ChiaCoin убива 512GB SSD за два месеца


Копаенето на криптовалута ChiaCoin коства бързо похабяване на SSD дисковете
(снимка: CCO Public Domain)

На тържищата за криптовалути стартира да се търгува ChiaCoin, чиито основатели я нареждат като екологична. Добивът на   тази криптовалута изисква не видеокарти или специфични майнери, а SSD-та или твърди дискове. Това обаче се оказва проблематичен метод.

С стартирането на ChiaCoin потребителите започнаха всеобщо да купуват SSD и HDD дискове, като по този начин усилиха риска от дефицит на сторидж устройствата. Същевременно се оказа, че копаенето на криптовалутата убива бързо SSD-тата, твърди обява на.

Така да вземем за пример, добивът на ChiaCoim на 512GB SSD го унищожава единствено за 40-50 дни. Това са ужасяващи числа, защото експлоатационният живот на такива устройства нормално е 5 години.
още по тематиката
При криптомайнинг в границите на два месеца SSD-то презаписва 256 терабайта (TB) данни. Продължителността на живота на устройство с потенциал 1TB понижава до към три месеца, до момента в който животът на 2-терабайтовите SSD пада до шест месеца.

Най-лошото от всичко е, че производителите не оферират гаранция или подмяна на устройства, които „ умират “ вследствие на копаенето. Много от притежателите на SSD-та, употребявани за рандеман криптовалута, ще се опитат да ги препродадат, предизвестяват създателите на обявата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР