Координираните усилия и солидарността между държавите са от решаващо значение

...
Координираните усилия и солидарността между държавите са от решаващо значение
Коментари Харесай

Енергийният министър: Координираните усилия между държавите са от решаващо значение за преодоляване на кризата с цените

Координираните старания и солидарността сред страните са от решаващо значение за превъзмогване на рецесията с енергийните цени. Това сподели министърът на енергетиката Александър Николов, който взе участие в Световния енергиен конгрес 2022 в Дубай, Обединените арабски емирства, оповестиха от министерството на енергетиката.

В рамките на панела, обвързван с европейската енергийна рецесия, министър Николов даде образец с рамката за краткотрайна помощ, предоставена в поддръжка на националните бюджети като една от значителните ограничения за обезпечаване на налична, сигурна и устойчива сила на европейско ниво.

По думите на министър Николов основните старания са свързани с ускореното и рационализирано внедряване на сила от възобновими източници и чисти газове, с акцент върху биогаза и водорода, както и незабавното довеждане докрай на изчезналата енергийна инфраструктура. Този развой обаче следва да регистрира националните особености и да зачита напълно правото на държавите-членки да избират най-подходящите енергийни решения в своя личен микс.

Енергийният министър посочи също и нуждата от ориентиране на напъните към подготовка на енергийните системи за идващия зимен интервал – като изискване за сигурност на енергийните доставки.

От основно значение е да се подхващат незабавни дейности за презареждане на европейските газови складове, добави министър Николов.

По неговите думи, актуалната обстановка изисква и сериозен обзор на политиката на Европейски Съюз за енергийна сигурност и диверсификация на доставките, както и на целите за сериозната инфраструктура и политиката за финансиране.

Засилването на разговора с основни производители и снабдители на полутечен природен газ, увеличението на втечнения природен газ и диверсификацията на вноса по тръбопроводи на конкурентни цени, както и усъвършенстване на LNG терминалите и оборудванията за предпазване на газ са основни условия за енергийна сигурност в подтекста на актуалната обстановка. Предложението на Европейската комисия газовите складове на Европейски Съюз да бъдат запълнени до минимум 90 % от техния потенциал до 1 ноември всяка година, с междинни цели за всяка държава-членка през февруари, май, юли и септември, заслужава внимание, подчертава министър Николов.

Той беше безапелационен, че напъните за определяне на общ метод на ниво Европейски Съюз за освобождение на стратегическите петролни ресурси при положение на изключителни обстановки би трябвало да продължат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР