Координационният съвет на синдикатите на работещите в “Лукойл Нефтохим Бургас

...
Координационният съвет на синдикатите на работещите в “Лукойл Нефтохим Бургас
Коментари Харесай

Синдикатите в Лукойл в готовност за протести при отпадане на дерогацията

Координационният съвет на синдикатите на работещите в “Лукойл Нефтохим Бургас ” организира изключително съвещание, на което се разисква предприемането на съответни дейности, в това число и митинги, в случай че препоръчаното за отпадане на дерогацията на съветския нефт бъде признато. От организацията оповестиха, че решението им ще бъде оповестено по-късно през днешния ден.

Припомняме, че преди месец Синдикатът на българските нефтохимици “Лукойл ” разпространи отворено писмо до институциите, в което предизвести, че отпадането на дерогацията ще увеличи цените на горивата в България, а това от своя страна ще докара и до по-висока инфлация. Синдикати през днешния ден оповестиха, че в случай че се стигне до продажбата на рафинерията в Бургас, без работа там ще останат най-малко 1000 души. 

Предсрочният отвод от дерогацията (за преправка на нефт с генезис Русия) ще докара до проблеми със снабдяването на вътрешния пазар с налични горива, ще вдигне цените освен на горивата, само че и на всички артикули и услуги в страната, показаха от Синдиката на българските нефтохимици “Лукойл ” през септември.

В Координационния съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 души, като единствено на територията на бургаската рафинерия са 1300.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР