Координаторът на Съвета за национална сигурност на САЩ по стратегическите

...
Координаторът на Съвета за национална сигурност на САЩ по стратегическите
Коментари Харесай

Белият дом: Русия не си е взела никаква поука след две години война

Координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати по стратегическите връзки Джон Кърби означи по време на брифинг за пресата, че съветските военни " към момента не са научили уроците, които бихте си помислили, че една съвременна войска би научила след две години война ".

Според него Москва не е постигнала никакви военни цели през последните седмици и месеци, като означи, че Русия би трябвало " да продължава да се обръща към други страни, с цел да попълни запасите си от артилерийски снаряди и ракети ".

Кърби също по този начин съобщи, че през последните 72 часа съвсем всички изстреляни безпилотни летателни апарати са иранско произвеждане.

Кърби съобщи, че Русия продължава да нападна както военни, по този начин и цивилен цели в Украйна, като акцентира, че е значимо да се реализира съглашение с Конгреса за продължение на поддръжката за Украйна, защото последният пакет от ограничения за подкрепяне на сигурността е бил възложен в края на 2023 година

Координаторът по стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи в сряда, че Израел може да реализира военната си цел да отстрани Хамас и да унищожи " качествата на бойната формация да прави набези в Израел ".

По време на брифинга Кирби съобщи, че е невероятно да се отстрани идеологията на Хамас, само че е " безусловно " допустимо да се отстрани " опасността, която Хамас съставлява за израелския народ ". Освен това той съобщи, че " забележителна силова позиция на бойната формация към момента съществува " в линията Газа.

Освен това Кърби отхвърли да разяснява присъединяване на Израел във вчерашното ликвидиране на висшия водач на Хамас Салех ал-Арури. Той обаче означи, че ал-Арури е " разгласен за международен терорист ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР