Кооперативният бизнес създава модел за развитие, насочен към хората, в

...
Кооперативният бизнес създава модел за развитие, насочен към хората, в
Коментари Харесай

Румен Радев участва в заседанието на борда на Международния кооперативен алианс в София

Кооперативният бизнес основава модел за развиване, ориентиран към хората, в чийто център е точно индивидът, а не капиталът.

Това съобщи президентът по време на съвещанието на борда на Международния кооперативен алианс в София, оповестиха от прессекретариата на президента. Организацията се образува още през 19 век за да пази ползите на кооперациите в целия свят, като към сегашния миг тя наброява 75 милиона членове и генерира годишни доходи от към 500 милиарда $. Президентът уточни, че кооперациите са  образец за резистентен обществен и стопански модел и прикани да се мисли в посока по какъв начин той да бъде прибавен за решаването на публично значими проблеми като продоволствената сигурност и инфлацията. 

„ Инфлацията е камшик, който удря най-слабите и уязвимите. Трудно ще я овладеем с чисто административни ограничения и то в пазарна стопанска система, която към този момент е на всички места по света. Там, където има заслужено формиране на цените и фокус върху интереса на индивида, триумфите са налице “, означи президентът. Ръстът на инфлацията в обособените страни е друг, само че има механизми и ние можем да се преборим дружно, акцентира. 



Президентът посочи, че кооперативното придвижване в България е образец за това по какъв начин се основава устойчива ценностна система и възприятие за общественост у младежите, които би трябвало да бъдат готови за провокациите в свят, чиято сигурност и резистентност е наранена от многочислени рецесии. 



„ Ние в България гледаме с вяра към кооперативния модел, тъй като в сложните времена, когато освен бизнесът, заради калкулация на своите облаги, само че и страната се отдръпна от дребните отдалечени обитаеми места, точно кооперацията, продължи да се намира измежду хората – най-уязвимите, най-слабите, най-трудноподвижните “, сподели още. 



Президентът уточни, че кооперативното придвижване продължава да играе значима роля освен за продоволственото обезпечаване и трудовата претовареност, само че и за здравната профилактика на тези обществени групи, които се нуждаят от такива грижи.  



По-рано президентът организира среща с министъра на земеделието Явор Гечев, ръководителя на Централния кооперативен съюз проф. д.ик.н. Петър Стефанов и с президента на Международния кооперативен алианс доктор Ариел Гуарко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР