Контузията на Новак Джокович бе една от основните теми по

...
Контузията на Новак Джокович бе една от основните теми по
Коментари Харесай

Милман: Контузията на Джокович е много сериозна


Контузията на Новак Джокович бе една от главните тематики по време на Australian Open. Сърбинът страдаше от контузия в подколянното сухожилие, която получи по време на шампионата в Аделаида, като преди конкуренцията в Мелбърн на няколко пъти анулира свои тренировки. Въпреки това обаче Джокович се показа доста мощно на Australian Open и завоюва купата, като това накара доста негови съперници да се съмняват дали в действителност положението му е толкоз съществено, колкото твърди.

Сред хората, които не изпитват никакви подозрения, е Джон Милман. Австралиецът, който отпадна във втори кръг след проваляне от Даниил Медведев, разкри, че е разговарял с хора от екипа на Джокера и получената от тях информация е била притеснителна.

„ Няколко дни преди финала приказвах с човек от щаба на Новак. Той беше безапелационен, че макар подозренията на част от почитателите и медиите контузията в действителност е доста сериозна “ – показа международният №140 в токшоуто Today по австралийската телевизия Channel 9.

„ Очевидно духът на Новак е даже по-силен от тялото му. Той очевидно има способността просто да блокира болката. Доколкото разбрах, възнамерява да разгласява резултатите от проучванията си след шампионата, с цел да потвърди какъв брой сериозна е травмата му. Ако ситуацията в действителност е толкоз тежко, колкото настояват той е екипът му, това единствено придава още повече стойност да триумфа на Новак “ – добави Милман.

След финала Джокович фактически съобщи, че след завръщането си в Европа ще се подложи на медицински проучвания и ще направи резултатите обществено притежание. Сърбинът разкри, че контузията го е затруднила доста съществено в първата седмица от шампионата, само че по-късно е почнал да се усеща по-добре и това е оказало съществено въздействие върху играта му.

„ Много хора не престават да се съмняват, че съм бил контузен. Ще обявявам някои неща, въпреки да считам, че няма потребност да потвърждавам нищо на който и да е. Травмата оказа доста съществено въздействие върху играта ми, изключително през първата седмица. От осминафинала нататък обаче започнах да се усещам по-добре. Това ми оказа помощ доста, защото можех още веднъж да се движа обикновено по корта и да не мисля за болката “ – сподели първенецът.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР