Контузия в гърба прекърши надеждите на Григор Димитров за полуфинал

...
Контузия в гърба прекърши надеждите на Григор Димитров за полуфинал
Коментари Харесай

Григор: Не можех да си обуя чорапите преди мача

Контузия в гърба прекърши очакванията на Григор Димитров за полуфинал на Откритото състезание на Австралия. Болката личеше на лицето на българина в мача му против квалификанта и дебютант Аслан Карацев, който го в профил с 3:1 сета. След края на дуела поставеният под №18 Димитров разкри, че контузията се е появила през вчерашния ден, а в хода на срещата с руснака казусът се е задълбочил.

Няма смисъл да укривам каквото и да било. Проблемът се появи през вчерашния ден при нормално придвижване. След това се повтори при започване на мача, продължи да се развива и стана непрекъсната. Не можех да обуя чорапите си преди мача, тъй че знаех, че ще бъде мъчно. Пробвах, тъй като това е Големия шлем, адреналинът, бях в доста добра форма преди нова. Рядко съм бил толкоз добра форма в шампионат от Шлема. Но това е спортът. Уважение към индивида (б.р. Карацев), бореше се от самото начало и правеше това, което трябваше. Това беше неговият ден. Нека продължим напред ", разяснява българинът на конференцията след срещата.

Григор бе запитан и за какво не е взел решение да се откаже поради на това, че болките му пречеха да бъде конкурентноспособен.

“Не обичам да се отхвърлям. Аз съм играч. Когато си на корта, от време на време не мислиш ясно. В края на третия сет просто не можех да се откажа, подобен съм. Ясно е, че съм отчаян, само че мога само да приема позитивното, да си умря няколко дни и да се върна на корта “, съобщи Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР