Контузия спря Григор Димитров на Ролан Гарос. Българинът поведе с

...
Контузия спря Григор Димитров на Ролан Гарос. Българинът поведе с
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби спечелен мач, заради контузия

Контузия спря Григор Димитров на " Ролан Гарос ". Българинът поведе с 6:2, 6:4, 5:1 на американеца Маркос Гирон, само че момент преди да затвори мача получи травма. При 40:0 в негова изгода и потребност от единствено едно сполучливо разиграване, Григор се хвана за гърба и от тук стартира кошмара му.

Американецът завоюва сета след шест следващи сполучливи гейма, като хасковлията очевидно не можеше да се движи. Намеси и здравно лице, само че обстановката не се усъвършенства. В четвъртия сет Гирон поведе с 3:0 и Григор разумно реши да не се мъчи повече и се отхвърли.

Първи сет
Димитров показва доста добра игра в отбрана при сервиса на американеца и стигна до брейкпойнт, откакто изненада с къса топка. Световният №82 съумя да избегне заплахата, само че по-късно позволи двойна неточност, а Димитров сполучливо проби. Българинът обаче имаше съмнения при сервиса си и бързо разреши да се стигне до равнене - 1:1.

Българинът върна водачеството, като завоюва относително елементарно третия гейм. Той дръпна с 30-0 при сервис на Гирон, а по-късно с доста добър минаващ удар проби още веднъж.

Григор бе надалеч по-концентриран при сервиса и този път нямаше проблеми да затвърди пробива - 3-1.

Гирон показва доста добра игра в сервис гейма си и затрудни много Димитров, само че все пак българинът съумя да доближи до точка за пробив. Американецът обаче завоюва гейма, траял 9 минути, и редуцира пасива си на 3-2.

Димитров се засилва още повече и с няколко неспасяеми офанзиви още веднъж си обезпечи преднина от два гейма. Гирон реши да рискува повече при офанзивите си и неговата прибързаност разреши на Димитров елементарно да откри пролуки в защитата му и да реализира нов пробив, повеждайки с 5-2.

Първата ни ракета продължи да господства и безпроблемно завоюва подаването си на нула, с което и с 6-2 в първия сет.

Втори сет
В първия гейм на втория сет Гирон сервира и показва безспорна централизация, печелейки на 0. Григор обаче бързо възвърне равенството.
Третият гейм бе много подравнен, като се стигна до 40:30 за Гирон, който съумя да завоюва подаването си, а при последвалото такова на Гришо се стигна до ново равнене. Българинът пласира отлични уинъри и продължи да води темпото на корта.

Петият гейм се движи точка за точка, като Гирон съумя да се наложи над Григор Димитров и да поведе в сета. Българинът стартира чудесно идната част и поведе с 30:0 при собствен сервис. Гирон върна една точка, само че Димитров отговори с две безответни такива и затвори гейма за 3:3.

Американецът поведе с 40:15 при своето подаване, само че Григор Димитров обаче съумя да изравни. Българинът стигна и до точка за пробив, само че не съумя да я осъществя. При втората опция обаче той бе решителен - пробив и 4:3.

Димитров небрежно поведе с 40:0 при собствен сервис и закономерно стигна до затвърждаване - 5:3. Американецът показва отлична игра в идващия гейм и небрежно затвори частта, като даде единствено една точка на Гришо - 5:4.

Григор Димитров сподели отличен сервис и съумя да завоюва гейма, а по този метод и втория сет с 6:4.

Трети сет
Гирон съумя да завоюва подаването си, само че по-късно върху него се изсипа същинска стихия. Най-добрият ни тенисист бе неукротим и записа пет следващи сполучливи гейма, с цел да поведе с 5:1. При подаването на американеца Гришо стигна до 40-0 и три благоприятни условия за продобиване на мача. Точно в този миг се появиха болки в кръста и стартира началото на края за Димитров. Съперникът му съумя да обърне напълно развоя, като очевидно болките за Димитров ставаха все по-големи.

При 6:5 в интерес на Гирон българинът взе медицински таймаут и рехабилитатор опита да го върне в игра с масаж на кръста. Димитров се върна на корта, само че нищо не можеше да се направи. Гирон завоюва сета с пробив - 7:5.

Четвърти сет
Димитров не съумя да се отърве от болките, опита се да остане в игра, само че откакто загуби първите три гейма и видя, че няма по какъв начин да продължи, взе решение да се откаже.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР